Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

16. 11. 2019. 18:45 >> 18:47

JUTARNJI PROGRAM

O Međunarodnom danu studenata

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o Međunarodnom danu studenata. Kako ga obilježava Crna Gora, Univerzitet Crne Gore, kao krovna obrazovna institucija u zemlji. O uslovima studiranja na Univerzitetu, odnosu teorije i prakse.

Sa našim gostom Aleksandrom Šipčićem, studentskim ombudsmanom, razgovaraćemo o pravima studenata i tome koliko su aktivni, i da li je to dovoljno.

U emisiji govorimo i o uticaju crtanih i animiranih filmova na razvoj djece. Stičemo li utisak da moderni crtaći zaglupljuju djecu, da su besmisleni, bez jasne suštine. Koliko je i da li je agresivnost u crtanim filmovima opasna? Da li su djeca sposobna da jasno odvoje stvarnost od fikcije? Ovo su samo neka pitanja koja ćemo pokušati da objasnimo sa našom gošćom, psihologicom Anom Kulić.

Bavimo se aktivnostima kolašinskog Centra za kulturu. Naši gosti biće direktorica Gorica Ilinčić i publicista Dražen Drašković.

Govorimo i o uspjesima Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić". Gošća je direktorica škole Zoja Đurović, a gledaćemo i prilog naše Lidije Janković koja je razgovarala sa nekim od najboljih učenika škole.

Najavljujemo:

- Festival dječijeg stvaralaštva i stvaralaštva za djecu "Susreti pod Starom maslinom" koji počinje 18. novembra i trajaće dva dana.

- premijeru spota i pjesme Ivana Bjekovića. "Život kao prevara" naziv je numere, a sa Ivanom ćemo razgovarati o njoj kao i drugim muzičkim projektima.

Naše dežurne reporterke redovno izvještavaju sa terena. Novinarka Andrea Šekularac informisaće nas o gradskim aktuelnostima, provjeriće i kakva je radna nedjelja na Zelenoj pijaci na Pobrežju, razgovaraće sa trenerkom ŽRK "Budućnost" o utiscima nakon utakmice sa Bitihajmom (utakmica je večeras u 19 sati). Provjeriće i aktivnosti Gradskog preduzeća "Putevi", naročito tokom obilnih padavina u Podgorici.

Uz servisne informacije, aktuelne priče gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak i Kulturni vodič...

Urednik i voditelj emisije: Boris Šarančić
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније