Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

01. 12. 2019. 18:06 >> 18:03

U JUTARNJEM

O zaštiti djece i adolescenata od nasilja

U Jutarnjem programu govorimo o smjernicama za zaštitu djece i adolecenata od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja koje je pripremilo Ministarstvo zdravlja.

U nastavku o:

- Novom sistemu borbe protiv nasilja u školama na kojem radi Ministarstvo prosvjete.Rezultat takve reakcije je niz incidenata u školama, zabiljezen tokom minulih mjeseci u crnogorskim vaspitno-obrazovnim institucijama.

- Tema Jutra: Humanitarna posjeta Anđele Lukačević i Nine Maraš, Albaniji. Anđela i Nina su otputovale sa vatrogascima u Albaniju kako bi pomogle komšijama u najtežem momentu koji je zadesio njihovu zemlju. Podsjetimo, prema posljednjim informacijama koje je objavila albanska televizija Top-chanell, broj žrtava zemljotresa koji je u utorak zadesio Albaniju stao je na 49, dok je oko 900 ljudi lakše i teže povrijeđeno. U međuvremenu je tu zemlju uznemirilo još nekoliko manjih podrhtavanja tla.

- Reakciji Sindikata penzionera Hrvatske i Hrvatskog udruženja za ravnopravno roditeljstvo koji su zatražili izmjenu Porodičnog zakona i Zakona o privremenom izdržavanju u dijelu koji se odnosi na obavezu baka i deka na izdržavanje unuka. Time se, kako navode, ugrožava materijalno, psihološko i zdravstveno stanje starijih osoba. Kakva je zakonska praksa u Crnoj Gori u dijelu privremenog izdražavanja unučadi, čućemo od Marije Popović iz Centra za socijalni rad, Podgorica.

- Konkursu za izbor logotipa i slogana nacionalnog brenda Crne Gore koji je produžilo Ministarstvo ekonomije. Za najbolje rješenje je predviđena nagrada od 50 hiljada eura.

- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi Jutra” govorimo o Prezentaciji projekta IPA 2016
“Podrška implementaciji i monitoring upravljanja vodama u Crnoj Gori“. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Momčilo Blagojević iz Direktorata za vodoprivredu.

Najavljujemo:

- Okrugli sto “Učešće lica sa invaliditetom u političkom i javnom životu“ koji Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje u susret 03. decembru - Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom.

- Posjetu organizatora svjetske Olimpijade u robotici Mašinskom fakultetu u Podgorici. Nakon što je početkom novembra u Mađarskoj održana WRO, Crna Gora planira da postane dijelom te asocijacije i pokrene takmičenja za učenike osnovnih i srednjih škola.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније