Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

07. 12. 2019. 18:40 >> 18:40

JUTARNJI PROGRAM

O aktivnostima Centra za autizam

U Jutarnjem programu direktor Centra za autizam, razvojne smetnje i dječju psihijatriju "Ognjen Rakočević", dječji psihijatar Ivan Krgović, objasniće koliko je korisnika Centra i na koji način im pomaže. Koje su najčešće zamjerke roditelja, šta treba poboljšati i kako. Podsjećamo, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda je još prošle godine utvrdio da su roditelji nezadovoljni stručnim tertmanima koji traju po 15 minuta zbog nedostatka kadra.

U emisiji ćemo govoriti i izložbi slika zatvorenika UIKS-a koja će biti otvorena u ponedjeljak, a povodom Međunarodnog dana ljudskih prava. Naša gošća biće načelnica Odsjeka za tretman u UIKS-u Dragica Rajković. Saznaćemo i koje su sportske i kulture aktivnosti i obuke dio programa tretmana zatvorenika, koje imaju za cilj da osnaže protektivne faktore zatvorenika i da redukuju rizične faktore.

Da li je sve spremno za predstojeću zimsku požarnu sezonu, šta je karakteriše, koji su požari najopasniji, šta možemo učiniti da do njih ne dođe i kako da se zaštitmo saznaćemo od komandira Odjeljenja u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Predraga Anđušića.

Kako odluka Tvitera da zabrani političko oglašavanje utiče na američko, a kako na naše tržište? Kome ova odluka pomaže, a kome odmaže? Koliko će uticati na izbore u Americi? Šta za sve to vrijeme radi Fejsbuk? Koliko je Tviter popularan u Crnoj Gori i ko ga koristi? Koliko su ljudi koji su uticajni na Tviteru mjera kvaliteta i na kom nivou? Gošće Jutra biće specijalistkinje za društvene medije Nataša Đukanović i Danica Čelebić.

U Jutarnjem programu svoju uspješnu priču podijeliće i crnogorska vizuelna umjetnica Milena Živković, i predstaviti svoj novi projekat "Ž-Art".

Povodom obilježavanja Dana ljudskih prava, biće predstavljen projekat "Unapređenje procesnih prava u pravosudnom sistemu Crne Gore" u okviru kojeg će biti organizovano takmičenje – simulacija suđenja – na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Takmičenje će biti realistična simulacija postupka pred Sudom u Strazburu, i biće zasnovano na pitanjima ljudskih prava i osnovnih sloboda. Naši gosti biće asistent na Fakultetu pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica Bojan Božović i studentkinja Pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran Anja Striković.

Najavljujemo jubilarni X Crnogorski festival filma o ljudskim pravima UBRZAJ koji se održava se uz moto "Decenija vrijednih priča" u organizaciji Centra za građansko obrazovanje(CGO). Festival donosi isključivo premijerna izdanja najnovijih filmova koji provokativno, snažno i emotivno prenose univerzalne priče o značaju borbe za ljudska prava i ljudsko dostojanstvo. Gošča Jutra biće PR festivala Ana Puljiz.

Plesni klub "Duga" iz Berana povodom 10 godina postojanja, snimio je još jedan u nizu plesnih spotova “Snežana u Dugalendu", na muziku popularne pjevačice Taylor Swift "Look What you Made me Do". Koreograf plesnog kluba "Duga", Nina Rmuš, koja je ujedno režiser i producent video spota biće gošća Jutra kao i Anđela Marsenić kojoj je pripala uloga kraljice i Dušica Dakić - uloga Snežane.

Muzički blok biće veoma bogat: rediteljka i kantautorka Dušanka Belada predstaviće premijerno u našem programu spot za pjesmu "Laku noć", sa albuma "Zamisli". Bato Vujošević biće naš gost, a povodom ekranizacije pjesme "Želim te".

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Kazahstan, u grad Almati. Družio se sa uličnim sviračem koji je nekada svirao i na ulicama brojnih gradova bivše SFRJ.

U redovnoj rubrici Ukusi jutra˙- novi specijalitet šefice kuhinje Slađane Šoć.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније