Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

28. 12. 2019. 18:13   >>  18:16

JUTARNJI PROGRAM

O bezbjednosti hrane

U Jutarsnjem programu ugostićemo direktoricu Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesnu Daković, dobitnicu ovogodišnje nagrade Unije poslodavaca za najmenadžerku u Crnoj Gori u javnom sektoru.

Još jedno međunarodno priznanje Crnoj Gori došlo je ove godine i od Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE). Vesna Daković je izabrana za potpredsjednicu evropske regionalne komisije OIE, koja broji 53 zemlje članice.

Naše teme biće: Sistem bezbjednosti hrane, Usklađenost objekata sa EU, Plasman na EU tržište, Tradicionalni proizvođači u sistemu bezbjednosti hrane, Jačanje laboratorija, Odgovor na opasne bolesti, Zaštita dobrobiti životinja.

Tema Jutra: Obećanja koja dajemo sebi. Koje smo životne odluke donijeli oko Nove godine? Promijenićemo posao, prestaćemo da pušimo, daćemo otkaz, ostavićemo slatkiše i redovno ćemo vježbati ili? Psihološkinja Tijana Ignjatov biće naša gošća.

Ugostićemo stipendiste HMC Projects-a Luku Pajovića i Katarinu Martinović. Nakon dvije godine St. Peter`s školi u Jorku Luka je dobio punu stipendiju na Kembridž Univerzitetu za studije arhitekturem gdje je završio sa najvećom ocjenom. Luka je od juna ove godine na Jejl Univerzitetu gdje je dobio punu stipendiju za magistarske i doktorske studije. Katarina je nakon dvije godine u Ackworth školi, gdje je bila najbolja, studirala fiziku na Oxford Univerzitetu gdje je takođe bila najbolja. Kako ističu čelnici HMC Projects-a, nikada dio prijekta nije bila tako svestrana osoba kao Katarina...Dok je studirala na Oxfordu na prvoj godini Katarina je glumila i igrala ragbi. Sada je u Londonu, gdje je dobila punu stipendiju za doktorske studije na kosmologiji.

Sa nama će biti još jedan talentovani dječak Pavle Durković, koji svoje školovanje i fudbalsku karijeru takođe gradi u Engleskoj.

U nedjelju 29. decembra obilježava se godišnjica smrti muzičara Bojana Bajramovića. O čovjeku koji je brojne crnogorske pjevače vinuo u muzičke vode, velikokm humanitarcu i boemu razgovraćameo sa Mirsadom Serhatlićem i Karlom Kalezićem ...

U goste nam stiže i operska diva Marijana Šovran. Nakon brojnih svjetskih pozornica, crnogorska publika uskoro će je slušati u Budvi.

Naša Bojana Čađenović uživo sa terena prenosi servisne informacije, provjerava kakvo nas vrijeme očekuje u toku praznika i najavljuje veliki Dječji novogodišnji koncert koji će se održati u nedjelju u podne na Trgu nezavisnosti.

U današnjem TV arhivu -Nikšić uoči nove 1979. godine.
Putopisac Edin Krnić vodi nas u Avganistan.

U redovnoj rubrici Ukusi jutra šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće recept nedjelje.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike.


Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније