Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

11. 01. 2020. 18:25 >> 07:37

U JUTARNJEM

O požarima u Australiji i aktuelnim temama

Tema Jutra: Požari u Australiji. Naš gost biće ekološki aktivista Aleksandar Perović, direktor ekološkog pokreta “Ozon”.

Izdata su nova upozorenja i naredbe za evakuaciju. Do sada je izgorjelo preko 10 miliona hektara zemljišta, što je 14 puta veća površina od one u Kaliforniji 2018. Potvrđeno je 26 ljudskih žrtava, više od milijardu životinjskih (i to bez sitnijih vrsta poput žaba i insekata), uništeno skoro 2.000 objekata a dim od požara, koji se vidi iz svemira i čak je stigao do Južne Amerike, zagadio je vazduh koji je na 11 puta većem nivou od “opasnog”. Naš gost biće ekološki aktivista Aleksandar Perović, direktor ekološkog pokreta “Ozon”.

Osim spoljašnjih uticaja svaka porodica je definisana i unutrašnjim odnosima. Oni se, od njenog osnivanja do starosti njenih članova, konstantno mijenjaju i ponavljaju. Djelujući kroz porodična i individualna uvjerenja, olakšavaju ili otežavaju prilogađavanje njenih članova i rješavanje životnih zadataka...Jedno od takvih životnih pitanja u porodici jeste odlazak ili ostanak odrasle djece. O toj temi razgovaraćemo sa psihološkinjom Aleksandrom Mitrović.

Otkriće da je na pozicijama moći više muškaraca nego žena rijetko predstavlja iznenađenje. Ono što može da bude neočekivano je da stvari nijesu uvijek onakve kakvim se čine kada je o ravnopravnosti riječ. Ko su kod nas žene od uticaja i na koji način dostižu taj teško ostvarljivi cilj? Naša gošća na ovu temu biće preduzetnica Sanja Milosavljević.

Pogledajte priču o Šućru Madžgalju iz Bijelog Polja, koji je već četvrti put proglašen je za najboljeg studenta Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu. Veliki trud i znanje odveli su ga na brojne klinike širom planete, gdje se usavršava, a o njegovim stručnim radovima, priča se na svjetskim ljekarskim kongresima. Iako ga čeka blistava karijera, već sada se može reći da je ponos svog grada i države, koju na najbolji način predstavlja velikim znanjem.

U posljednjem satu našeg programa ugostićemo slikara i muziičara Iliju Gojovića.

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Sudan. Ove nedjelje pokazaće nam kako izgleda Camel market, nepregledna stočna pijaca koja se nalazi 50 km od Kartuma, glavnog grada.

Naša ekipa sa terena, pored servisnih informaciija razgovaraće sa najboljim turističkim vodičem Podgorice Dušanom Drakićem, ali i sa najboljom studentkinjom Filozofskog fakulteta u Nikšiću Snežanom Kašćelan.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike.

Urednici i voditelji emisije: Marija Razić i Boris Šarančić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније