Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

12. 01. 2020. 18:20 >> 18:18

JUTARNJI PROGRAM

O ekonomskim izazovima i upisu šuma na listu UNESCO

Tema Jutra: Proces upisa bukovih šuma na listu UNESCO. Na zahtjev Vlade prošle godine je dva puta zajednička savjetodavna misija UNESCO/IUCN posjetila NP Durmitor sa ciljem ocjene stepena njegove očuvanosti. Još se čeka izvještaj sa druge misije, ali je u prvoj potvrđeno da izuzetna univerzalna vrijednost dobra nije izgubljena i ukazano na potencijalne pritiske na taj Nacionalni park.

 

U emisiji govorimo o:

- Odnosima Crne Gore i Evropske unije i izazovima u 2020.godini. Dok jedni o EU govore da njena snaga iz godine u godinu sve više slabi, drugi kažu da je u procesu reorganizacije i da bolji dani tek dolaze. Gdje je Crnoj Gori  mjesto u Uniji i u kom pravcu će se ti odnosi kretati, čućemo od  profesorice humanističkih stiudija na Fakultetu Donja Gorica Nikolete Đukanović. 

- Programu smanjenja štete u sklopu kojeg bi trebalo uvesti testiranja u zajednici i brze testove.To stoji u apelu nevladinih organizacija Juventas i CAZAS.Cilj je prevencija HIV/AIDS-a, za šta postoje određene političke i zakonske barijere koje je, poručuju, potrebno prevazići.

 -Napadima panike, uzrocima i simptomima.Strah je jedna od osnovnih ljudskih emocija koja je, kao i svaka emocija, korisna u životu.Međutim, postoje situacije kada strah postaje patološka pojava koja nas značajno limitira, kao što je slučaj sa paničnim napadima.Zašto do njih dolazi, kako ih spriječiti i izbjeći, pitanja su za psihoterapeutkinju Sanju Vujović.

-Aktuelne naslove domaće štampe komentarisaćemo sa glavnim i odgovornim urednikom Portal Analitike, Predragom Zečevićem.

-U kontakt rubrici “Plodovi Jutra” govorimo o Ishrani domaćih životinja tokom zimskog perioda.Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Ranko Bogavac iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja..

-U muzičkom dijelu programa, družićemo se sa članovima Orkestra ”Dobri momci”.

-Dio emisije je rezervisan i za priče o radu i pripremi vrtića za vrijeme praznika, talentima Osnovne skole ”Savo Pejanović” i mnoge druge.

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Marija Radanović će informisati o:

-Funkcionisanju parking u Glavnom gradu.Parking se naplaćuje u skladu sa zakonom i važećim propisima,porucili su iz te gradske sluzbe, demantujući navode u pojedinim medijima da je ta odluka neustavna.

-Poskupljenju taksi prevoza koje je uticalo na smanjenje broja poziva koji se dobijaju za vožnje.Sva taksi udruženja i preduzetnici do 27. decembra prošle godine morali su da usklade poslovanje sa odlukom o taksi prevozu koja je kao novinu predvidjela uvođenje starta.

 

Urednici i voditelji emisije: Marija Marković I Saša Klikovac

Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније