Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 01. 2020. 17:45 >> 18:49

U JUTARNJEM

O lažnim vijestima i pravima trudnice

Tema Jutra: Fake news, odnosno lažne vijesti. Riječ je o pojavi koja sve više uzima maha a protiv koje se teško boriti.Nekada smo ih nazivali dezinformacijama ili novinarskim patkama, a danas se ustalio izraz Fake News.Ko plasira lažne vijesti, sa kojim ciljem i koje su posljedice, teme su o kojima ćemo razgovarati sa komunikologom Radojem Cerovićem.

U emisiji govorimo o: 

-Prvom javnom akvarijumu koji bi Crna Gora trebalo da dobije do kraja maja 2020.godine, u sklopu Instituta za biologiju mora u Kotoru. Tim povodom ćemo ugostiti Mirka Djurovića, direktora Instituta za biologiju mora.

-Video nadzoru koji će ove godine biti postavljen u šest opština u skladu sa najvišim evropskim standardima o zaštiti privatnosti, uz puno poštovanje pravila obrade i zaštite ličnih podataka.

- Istraživanju o stepenu znanja djece školskog uzrasta o fenomenu trgovine ljudima putem anketiranja učenika.Istraživanje je organizovalo Ministarstvo prosvjete. 

-Prvom javnom akvarijumu koji bi Crna Gora trebalo da dobije do kraja maja 2020.godine, u sklopu Instituta za biologiju mora u Kotoru.Tim povodom ćemo ugostiti Mirka Djurovića, direktora Instituta za biologiju mora.

-U redovnoj rubrici ”Pitajte advokata” govorićemo o Trudničkom i porodiljskom bolovanju,Poslodavac u Crnoj Gori biće dužan da ženi produži ugovor o radu ukoliko joj ističe tokom trudnoće, porodiljskog ili roditeljskog odsustva, dok koristi neko od tih prava, predviđeno je Predlogom zakona o radu koji je prije nekoliko dana utvrdila Vlada.Opširnije u razgovoru sa advokaticom Jovanom Pavlović.

-Evropskom prvenstvu u vaterpolu.Selektor vaterpolo reprezentacija Crne Gore Vladimir Gojković, saopštio je spisak od 13 igrača za EP koje je na programu od 14. do 26. januara u Budimpešti.Crna Gora je u Grupi A sa selekcijama Hrvatske, Njemačke i Slovačke.

-U muzičkom dijelu programa, družićemo se sa Božom Bulatovićem, a uživaćemo i uz taktove popularnog plesa-zumbe u izvodjenju sastava koji predvodi Danijela Pajović Mihaljević.

Najavljujemo:

-Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinar Nemanja Pavićević će informisati o:

-Objektu Doma za stare na Starom aerodromu na kojem završen je veliki dio građevinskih radova. Iz Uprave javnih radova kažu da se radovi odvijaju ugovorenom dinamikom i da će gradnja biti završena sredinom ove godine.

-Aktivnostima Uprave policije tokom prvih dana januara.Saznaćemo kakav je bio obim posla i da li je bilo sankcionisanja vozača zbog brze vožnje i pretjerane konzumacije alkohola.

 

Urednici i voditelji emisije:Marija Marković i Saša Klikovac

Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

 

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније