Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ TVCG, Objavila: R.B. ]

18. 01. 2020. 18:06 >> 18:05

U JUTARNJEM

O vremenu i zagađenosti vazduha

U Jutarnjem programu saznajte zašto je vremenska prognoza svima važna i zbog čega je nikada ne propuštamo. Na koji način klimatske promjene utiču na vrijeme i u kom dijelu planete se najviše osjećaju? Kakva je veza između meteoroloških uslova i zagađenosti vazduha? Kakvo će vrijeme biti u nastavku zime? Gost Jutarnjeg programa u nedjelju, 19. januara, biće klimatolog, prof.dr Dragan Burić.

Putovati u inostranstvo bez ikakvih problema i bez viza san je svake zemlje. Koliko je neki pasoš “jak” u većini slučajeva mjeri se parametrom u koliko zemalja se može putovati bez viza. Mi se dobro kotiramo u tom smislu. Crna Gora je prema posljednjem istraživanju na 46. poziciji. “Najjači” pasoš na svijetu je japanski, čiji vlasnici bez viza mogu putovati u 191 zemlju, dok se iz regiona najbolje kotira pasoš Hrvatske, na 20. mjestu. Ugostićemo direktoricu za građanska stanja i lične isprave Milanku Baković.

Internacionalna Federacija Daun Sindrom Turska na čelu sa predsjednikom Muhamedom Abdulahom, a u saradnji sa 13 zemalja, pokrenula je novi projekat za omladinu sa Daunovim sindromom. Odnosi na omladince od 18 i više godina i ima cilj da djecu i osobe sa Daunovim sindromom uključi u sport i da zajedno pomjeraju granice vidjivosti i prihvatanja.U našoj zemlji za realizaciju projekta zaduženo je Udruženje "Ljubav za ljubav". Gošća jutra predsjednica Udruženja, dugogodišnja aktivistkinja za prava djece i omladine sa Daunovim sindromom Sara Bero i učesnici projekta.

Ugostićemo folklorni ansambl ”Crna Gora” koji ove godine obilježava 20 godina od osnivanja i 10 godina od svoje obnove... Između ostalog sa direktorom ansambla, Sretenom Kaluđerovićem, razgovaraćemo o učestvovanju na Olimpijadi folklora u Rusiji, koja se održava krajem jula... Ansambl će uživo izvesti nekoliko koreografija u našem studiju, neke i premijerno.

Mlada i talentovana gitaristkinja Milica Vulanović, dobitnica brojnih nagrada, sada već učenica Srednje muzičke škole, biće naša gošća nakon 8.00 sati i izvešće uživo nekoliko kompozicija.

Putpisac Edin Krnić vodi nas u Avganistan... Vidjećemo drugi dio priče iz gradića Heiratan.

Andrea Šekularac izvještava uživo sa terena. Pored servisnih informacija izvještavaće sa vijadukta prema Rogamima koji se gradi u okviru rekonstrukcije starog puta do Spuža. Saznaćemo kada će biti uspostavljen saobraćaj na toj dionici.  Razgovaraće i sa bodibilderom i personalnim trenerom Stefanom Šekularcem koji se priprema za važno takmičenje, ali i najavljuje serijale treninga sa osobama sa invaliditetom.

Gledaćete i priču o Draganu Markoviću koji već 30 godina izrađuje makete brodova u boci. Do sada je napravio 40 eksponata , Imao 10 samostalnih izložbi a preko 100 kolektivnih.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike.

Urednici i voditelji emisije: Marija Razić i Boris Šarančić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније