Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

27. 01. 2020. 18:12 >> 18:08

U JUTARNJEM

O uspjehu Ajkula, kriznom porezu, zapošljavanju u Njemačkoj

U Jutarnjem programu TVCG govorimo o:

- Zapošljavanju u Njemačkoj koje od 01. marta vazi i za građane Crne Gore koji planiraju da radni odnos zasnuju u toj zemlji. Pod istim uslovima kao i Njemci, ako imaju stručno i deficitarno zanimanje. Zakon o useljavanju stručne radne snage u Republici Njemačkoj omogućiće svim građanima koji dolaze iz zemalja koje nisu članice Evropske unije da dođu do posla. Sa konzulom Ambasade Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Jensom Milerom, govorimo o uslovima apliciranja.

- Tema Jutra: Hibridni rat.Crna Gora se već izvjesno vrijeme nalazi se pod uticajem hibridnog rata. Evidentan je u svakom segmentu društa. To je nova vrsta sofisticiranog pritiska na našu zemlju koja sa sobom novi različite interese i posljedice, kaže generalni direktor Direktorata za politiku i planiranje odbrane, Ivica Ivanović. Tim povodom ćemo ga ugostiti u našoj emisiji.

- Kriznom porezu koji je ukinut od januara. U tom slučaju, poslodavci njegovo ukidanje moraju iskoristiti za povećanje zarada jer je obračunavan na teret zaposlenog, poručuju iz Saveza sindikata i Unije slobodnih sindikata. Sa druge strane, iz poslodavačkih organizacija odgovaraju da je to “stvar menadžera i poslovne politike firmi”.

- U prvih 11 mjeseci 2019. pravo na porodiljsko odsustvo u Crnoj Gori ostvarilo je više od 420 očeva, podaci su Poreske uprave. To je dvostruko veći broj porodiljskog odsustva očeva u odnosu na 2018. O zakonskoj proceduri ovog utorka, u rubrici "Pitajte advokata" govorimo sa advokatom Draženom Ćorovićem.

- Uticaju emocija na zdravlje. Svi se uglavnom počinjemo baviti samorazvojem tek nakon što proživimo određena iskustva koja stvore potisnute negativne emocije, dok se neka od njih dogode u najranijem djetinjstvu, pa čak i u prenatalnom periodu.Iako medicina o emotivnom i mentalnom životu možda ne zna dovoljno kao o našoj fizičkoj komponenti zdravlja,tu temu otvoricemo sa psihološkinjom i psihoterapeutkinjom Adrianom Pejaković.

- U muzičkom dijelu programa, družićemo se sa Banom Nedovićem.

Najavljujemo:

-Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Marija Radanović će informisati o:

- Uspjehu crnogorskih vaterpolista povodom osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

- Postojanju rizika od opasnosti pojave ptičijeg gripa i u našoj zemlji u narednom periodu, upozorili su iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.Istakli su da do danas nije potvrđen nijedan slučaj te bolesti kod domaće živine na teritoriji Crne Gore.

- Filmu "Grudi", rediteljke Marije Perović, koji je premijerno prikazan prošle sedmice u bioskopu “Cineplexx”.Nakon Nikšića i Podgorice, film će biti prikazan i u ostalim crnogorskim gradovima.


Urednici i voditelji emisije:Marija Marković i Saša Klikovac
Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније