Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

04. 02. 2020. 18:09 >> 18:23

JUTARNJI PROGRAM

O Indeksu rodne ravnopravnosti

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o Indeksu rodne ravnopravnosti koji je prvi put izračunat za Crnu Goru. Izvještaj poziva na snažnije liderstvo praćeno odgovarajućim finansijskim resursima, kako bi se postigla institucionalna promjena s ciljem da se premosti jaz između muškaraca i žena.

Tema Jutra: Osnivanje Centra za medijska istraživanja i trening koji će biti osnovan početkom februara. Kroz Centar će se akademsko osoblje angažovano na studijskom programu Medijske studije i novinarstvo, baviti monitoringom medija, odnosno kvantitativnom i kvalitativnom analizom sadržaja radi evidentiranja etičkih problema i trendova na medijskom tržištu.

Govorimo o jednoj od nadležnosti Centra za socijalni rad. Ove srijede govorićemo o Ostvarivanju prava na ličnu invalidninu.

U emisiji govorimo o učešću Crne Gore na predstojećoj 17. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji, koja će biti održana od 23. maja do 29. novembra. Tim povodom, Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisalo je međunarodni konkurs za izbor autorskog tima, koncepta i sadržaja crnogorske postavke na Bijenalu.

Promovišemo knjigu muzičara, basiste grupe "Perper" i autora velikog broja hitova, pjesnika i pisca Momčila Zekovića Zeka, pod nazivom "Muško-ženske puzle (Knjiga o njoj)".

U muzičkom dijelu programa, družićemo se sa članovima Atlas benda.

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Marija Radanović će informisati o:

Uspjehu učenika podgoričke srednje škole "Sergije Stanić" na takmičenju restoratera u Zagrebu. Na prvom "Badel Barmen Junior Cup" takmičenju održanom u Ugostiteljsko-turističkom učilištu "Zagreb" učestvovala su 43 učenika, a Marko Maraš i Jovan Jovanović donijeli su zlatnu i srebrnu medalju.

Bavimo se problemom odlaganja guma. Ministarstvo održivog razvoja i turizma je kao najpovoljnije mjesto za odlaganje guma u Podgorici odabralo predloženu lokaciju u okviru Regionalne sanitarne deponije "Livade".

Očekivanim meteo prilikama za naredne dane.

Urednici i voditelji emisije: Marija Marković i Saša Klikovac
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније