Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 02. 2020. 18:00 >> 17:58

U JUTARNJEM

O koronavirusu

U emisiji govorimo o:

- Koronavirusu i kako naši građani shvataju taj globalni problem... Koliko zapravo znamo kako i na koji način se prenosi virus. Zbog nedovoljno informisanih građana u tom smislu, u našem društvu se stvorila banalizacija. Iz nedovoljne informisanosti kod dijela naših građana stvorio se strah od Kineza i svega što je kinesko, što vodi čak i u diskiminaciju. Kako bi znali tačno šta je zaista realna opasnost kada govorimo o koronavirusu ugostićemo epidemiloga Senada Begića iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore. 

- U okviru projekta „Sprovođenje kampanje za smanjenje potražnje za uslugama žrtava trgovine ljudima“ jedna od aktivnosti bila je i izrada spota koji će ukazati na muškarce( klijente) koji koriste usluge žena, djevojaka, djevojčica koje su žrtve trgovine ljudima kao i onih koje su primorane da se bave prostitucijom. Između trgovine ljudima i prisilne prostitucije mala je i često nevidljiva nit, a zajednčko im je da se prodajom žena, djevojaka, djevojčica bave muškarci (makroi, svodnici) i da profitiraju enormne sume novca. Muškarci ili klijenti koji za novac koriste seksualne usluge žrtava i kupuju “ljubav” do sada su bili na margini, bezbjedni i zaštićeni, nediskriminisani i nekažnjavani. Takve navike se moraju mijenjati i na tom teškom putu promjena ovo je prvi korak, prva animacija koja je napravljena na temu klijenta i njegove odgovornosti u lancu trgovine ljudima. O jednoj od najozbiljnijih stanja u društvu govorimo sa Aidom Petrović iz Crnogorskog ženskog lobija. 

- O pravoj ljubavi govorićemo u nastavku programa... Povodom Dana zaljubljenih ugostićemo psihološkinju Bojanu Miletić sa kojom ćemo razgovarati o zaljubljenosti, o tome kako biramo partnere, kako na osnovu tih postupaka možemo na kraju da skrenemo sa pravog puta i da dođemo u fazu da onda veza više ne funkcioniše. Psihološkinja Miletić daće nam savjete kako da te negativne stvari izbjegavamo što je više moguće i na kraju budemo zaljubljeniji i još srećniji. 

- Govorićemo i o koncertu studenata studijskog programa- Duvački instrumenti ( flauta, klarinet, truba, trombon ) Muzičke akademije Cetinje. U goste nam dolazi Marija Đurđević Ilić, profesorica flaute a imaćete priliku da uživate i u nastupu nekih od studenata ( flauta i klarinet ). 

- Kulturno kreativni centar Akord iz Nikšića ponovo je pokrenuo plesnu Akademiju a spremaju novi i bogat sadržaj... Ugostićemo Dragana Kneževića koji će nam premijerno izvesti njegovu novu pjesmu, a iz Akorda takođe nam dolazi i Radmila Bela Petković, čuvena crnogorska koreografkinja, koja će voditi novoformiranu Akademiju. 

- Pored velikog broja priloga naših kolega koji donose i te kako zanimljive priče, sjutra ćemo čuti i našu reporterku Mariju Radanović koja će nam pored servisnih informacija donijeti i razgovore iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, a povodom Dana zaljubljenih Marija će posjetiti i jednu od cvjećara u gradu i saznati šta se to najčešće prodaje 14. februara.

Urednik i voditelj emisije: Boris Šarančić
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније