Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

20. 03. 2020. 17:55 >> 17:54

U JUTARNJEM

O virusu korona u CG i svijetu

Tema Jutra je COVID -19 (virus korona). Pratimo situaciju u zemlji, regionu i svijetu uz sagovornike u studiju, na terenu i putem video poruka. Za Jutro govore Predrag Mijatović, Suad, Majda, Hana i Kan Šehović, Zoran Kalezić, Kaliopi...

Gledaćete još: 

- Društvena istorija epidemije/pandemija - tema je o kojoj ćemo razgovarati sa istoričarem i savjetnikom u Centru za građansko obrazovanje Milošem Vukanovićem. Šta kaže društvena istorija epidemija, koji su prirodni i ljudski faktori pri pojavi epidemija, koji su najznačajniji primjeri, koje epidemije su obilježile crnogorsku prošlost, koje su bile prisutne u globalnom društvu, na kom je nivou građanska odgovornost u vremenu epidemije, i koliko su dezinformacije opasne?

- Ugostićemo i program menadžerku organizacije CAZAS Sanju Šišović koja nas sve poziva da budemo fer i da se pridržavamo poruka nadležnih institucija #ostani doma.

- Virus korona može da utiče na bilo koga, ali se smatra da teže pogađa starije osobe i ljude sa već postojećim zdravstvenim problemima. Koje važne mjere preventive treba da preduzmeno pitaćemo kardiolova dr Ognjena Novosela.

- NVO Mladi Romi, kao krovna organizacija koja se bavi pitanjem zaštite prava RE populacije u Crnoj Gori, došla je do informacija da mnogi Romi i Egipćani u našem društvu strahuju od nestašice hrane zbog nedovoljno materijalnih sredstava da kupuju zalihe. Sa druge strane, mjere zaštite su povećane. Shodno novonastaloj situaciji, iz kuće izlaze samo kada moraju, a nedostaju im u mnogome i dezinfekciona sredstva. Takođe, sredstva informisanja su im veoma ograničena, pa se mnogi od njih susrijeću sa ogromnim brojem dezinformacija i lažnih vijesti. Izvršni direktor NVO Mladi Romi, Samir Jaha biće gost Jutra.

- Svjetski dan lutkartsva, širom planete obilježava se 21. marta pod sloganom “Zajedno za mir”. Ugostićemo glumca Davora Dragojevića, jednog od osnivača Festivala lutkarstva. Gradsko pozorište Podgorica će na svom YouTube kanalu, u subotu u 12h, emitovati predstavu ,,Uspavana ljepotica” (3+), koju je režirao Todor Valov.

- Putopisac Edin Krnić trenutno se nalazi u Čileu, u sjevernom dijelu pustinje Atakama, gdje zbog velikih vrućina virusa korona za sada nema. Najviše je oboljelih u Santjagu - 250, a ukupan broj zaraženih u Čileu je 324. Edin nam prenosi atmosferu iz tog dijela svijeta.

- Pogledajte priču iz emisije “Zapis” o Titovoj vili “Galeb” u Igalu, u kojoj je Tito boravio nekoliko puta, i u njoj bio u vrijeme zemljotresa 1979. godine. Vodič Alen Filipović predstavlja Kamin salu, te Titovu i Jovankinu sobu.

- U redovnoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće novi specijalitet.

- U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike.

Urednica i voditeljka: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније