Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

22. 03. 2020. 19:00 >> 18:58

JUTRANJI PROGRAM

Uloga Vojske CG u borbi protiv Kovida-19

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o virusu korona i njegovom uticaju na skoro sve društvene tokove.

Pripadnici vojske Crne Gore od 19. marta raspoređeni su ispred karantina širom zemlje. Tu odluku donio je Savjet za odbranu i bezbjednost Crne Gore, na telefonskoj sjednici 18. marta uveče. O mjerama i mogućim akcijama Vojske Crne Gore u ovoj situaciji razgovaraćemo sa ministrom odbrane Predragom Boškovićem.

Kako je poznato, shodno odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela, posjete zatvorima su zabranjene, a kako je sada tamo stanje i na koji način fukncioniše život u zatvorima saznaćemo od načelnika Sektora za obuku kadrova iz UIKS-u Darka Vukčevića.

Naučnici sumnjaju da je pijaca sa morskom hranom u kineskom gradu Vuhanu najverovatnije izvor epidemije virusa korona. Zvaničnici Svjetske zdravstvene organizacije kažu da su najveće šanse da su primarni izvor zaraze slijepi miševi. Ali oni misle da je virus prešao na neku drugu životinju, koja tek treba da se identifikuje, prije nego što je zarazio ljude... Kako i na koji način u ovoj situaciji mi postupamo sa životinjama, a znamo da nemali broj ljudi u svojim domovima ima životinje kao kućne ljubimce, i koje su to mjere prevencije kada govorimo o njima u emisiji će nam kazati veterinar Ivan Popović.

Iz dana u dan mijenjaju se saznanja o virusu korona i bolesti KOVID-19 koju taj virus izaziva. O najnovijim protokolima prevencije i liječenja kod trudnica i porodilja razgovaraćemo sa ginekologom Rankom Medanom.

Čućemo i razgovor sa sociološkinjom Anicom Obradović sa kojom smo takođe razgovarali o trenutnom stanju u društvu i ocjenama sa sociološke tačke gledišta.

Kako bi spriječili širenje i prenošenje virusa korona, Vlada Crne Gore odredila je Internat Policijske stanice u Danilovgradu za potrebe karantina. Naša Andrea Šekularac biće u Danilovgradu, gdje će razgovarati sa direktorom Policijske akademije Bobanom Šaranovićem.


Urednik i voditelj: Boris Šarančić
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније