Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

24. 03. 2020. 18:31   >>  18:56

TEME JUTARNJEG

Budućnost privrede, uticaj medija, pandemija straha

U Jutarnjem programu govorimo o epidemiološkoj situaciji u zemlji i svijetu uz brojne sagovornike u studiju, na terenu i putem video poruka.

- Mjere koje Vlada Holandije preduzima u borbi protiv korona virusa se razlikuju od mjera koje preduzimaju druge evropske zemlje.O strategiji u borbi protiv pandemije, za Jutarnji program ekskluzivno govori imunolog i klinički farmakolog dr Maja Bulatović Ćalasan sa Univerziteta u Utrehtu, Holandija.

- Za Jutarnji program govore i novinari iz regiona:Larisa Omerčić iz BHRT1, Maja Blaževska iz AlJazeere, Skoplje i Gašper Lubej iz AlJazeere, Slovenija.

- Svoje iskustvo iz karantina u Trstu sa nama će podijeliti i novinar iz Hrvatske, Marko Crnogorac.

- Tema Jutra: Srbija je zbog epidemiološke situacije u zemlji, na 30 dana zabranila izvoz osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu. Takvu odluku je kritikovao i crnogorski premijer Duško Marković. Što, nakon blokade uvoza is Srbije iz koje primarno dobavljamo hranu i druge namirnice? Da li će doći do nestašice osnovnih životnih sredstava i kako će sve ovo pregurati domaći privrednici, pitaćemo Vlastimira Golubovića-predsjednika Privredne komore Crne Gore.

- Korona virus postaje sve opasniji.Sto dana od pojave prvog slučaja zaraze, svijet je u haosu.Da li će toplo vrijeme zaustaviti virus, kakve su šanse da poprimi sezonski karakter i ima li spasa u eksperimentalnoj vakcini, neke su od tema o kojima razgovaramo sa epidemiološkinjom, dr Milenom Popovic Samardžić.

- Korona virus-tema broj jedan.Da li domaći i svjetski mediji informišu o drugim temama ili je svjetska pandemija jedina vijest u svijetu?Sta se desava sa ratnim sukobima, medjunarodnoj pomoći, terorizmu?Da li je sve stalo zbog korona virusa?Tom temom se bavimo u razgovoru sa prof.dr Natašom Ružic sa Fakulteta političkih nauka.
 
- Ispitivanja u zemljama širom svijeta pokazuju da se građani boje kako će pandemija imati trajni negativan uticaj na njihov način života. U ovom trenutku svijet je nervozan – nema povjerenja ni u koga. Odsustvo vjere i povjerenja najdublji je uzročnik straha.Kako izbjecći pandemiju straha i panike?

- Raste potreba za korišćenjem medija.Svejedno da li se radi o javnim servisima ili privatnim televizijama, TV stanice širom svijeta jačaju svoj udio na tržištu.Vrijednost kampanja poput “Ostani kod kuće” ili “Stay at home” biježe svjetski rekord u protoku – i to je posljedica neuobičajene situacije sa virusom COVID-19.O povjerenju u crnogorske TV kanale, razgovaramo sa Vladimirom Raičevićem, direktorom IPSOS Strategic Marketinga Crne Gore.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније