Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 03. 2020. 09:28   >>  09:45

MICEV NAJAVIO

Od danas toplije, od ponedjeljka ponovo promjenljivo

Od danas u Crnoj Gori očekuje se postepeni porast temperature. U subotu i nedjelju, još bolje vremenske prilike a od ponedjeljka ponovo promjenljivo, najavio je meteorolog Branko Micev.

Micev je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore podsjetio da je mart mjesec poznat po naglim temperaturnim promjenama i promjenama vremenskih prilika. Tako je, kaže, bilo i ove godine.

"Početkom marta imali smo neobično toplo vrijeme i tempretura je prelazila 20 stepeni. I na sjeveru u području Žabljaka tempretura je dostizala 15-ti podiok dok je u Podgorici prelazila 20 stepeni", podsjetio je MIcev.

Sada se, dodaje, desilo ono što je uobičajeno za naše područje za mart.

"Desio se prodor hladnog talasa i uslovio nagli pad temperature vazduha, čak do 20 odnosno 22 stepena", kazao je.

Micev je istakao da je 23. mart ove godine na području Žabljaka bio rekordno najhladniji u posljednjih 60 godina.

"U Crnoj Gori bilo je i pojave snijega. Ove situacije su karakteristične za ovo doba godine na našem području", dodao je Micev.

Već od danas, Micev je najavio postepeni porast temperature.

"Dolazi do priliva toplije vazdušne mase sa juga i porasta temperature vazduha. Danas će se u Crnoj Gori vrlo brzo naoblačiti, popodne biće slabih sniježnih padavina. Tako će biti i u četvrtak i petak, pretežno oblačno povremeno sa vrlo slabim padavinama, uglavnom kiša, u najvišim planinskim predjelima vrlo slab snijeg. U petak i tamo kiša", najavio je Micev.

U subotu i nedjelju, kako je kazao, očekuju nas bolje vremenske prilike.

"U subotu, na jugu, možda, povremeno kratkotrajna kiša ali prilično toplije. U nedjelju više sunca i primjetno toplije a od ponedjelja ponovo poromjenljivo vrijeme", kazao je Micev.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније