Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

28. 03. 2020. 18:35   >>  18:33

DEKAN GOST JUTARNJEG

O "borbi" studenata Medicinskog fakulteta protiv korona virusa

I u sjutrašnjem izdanju Jutarnjeg programa bavimo glavnom temom, virus korona i njegov uticaj na funkcionisanje pojedinih segmenata društva.

-Naš gost će biti dekan Medicinskog fakulteta u Podgorici, Miodrag Radunović, sa kojim ćemo govoriti o “borbi” studenata fakulteta protiv virusa korona. Studenti volontiraju u Call centru Instituta za javno zdravlje i na taj način daju doprinos da na najbolji mogući način pomognu svima nama koji sumnjamo da smo oboljeli od virusa i da nam daju jasne instrukcije... Zato ćemo i preko Skype poziva imati studenta pete godine medicine Stefana Mikića koji će nam iz prve ruke kazati kako funkcioniše Call centar i na koji način rade on i njegove kolege.

-Imaćete prilike da čujete i razgovor sa direktorom Dječijeg doma “Mladost” iz Bijele, Jankom Labovićem... Saznaćemo kako se oni snalaze, koliko je teško u ovim okolnostima sačuvati život, i to ne bilo koji život, nego život djeteta u ovim okolnostima.

-Ugostićemo i profesoricu Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice, Milicu Usančević, a koja je dio projekta “Uči doma” i jedna je od predavača na novoj platformi za učenje... Saznaćemo kako su sve uspjeli u tako kratkom roku, da snime čak nekoliko stotina sati predavanja za vrlo kratak period i da to donesu u naše domove, za našu djecu.

-Između ostalog ugostićemo direktora Crnogorskog narodnog pozorišta Željka Sošića sa kojim ćemo razgovarati o trenutnom stanju u pozorištu kao i alternativnim načinima donošenja sadržaja koji je nastao u produkciji CNP-a... Već danima na našem drugom programu imamo priliku da nakon 20 sati odgledamo neke od najboljih predstava CNP-a a u nedjelju će biti emitovana i opera "Boemi".

Naša Dragana Lalević donijeće nam i priče sa terena... Čućemo razgovor sa psihologom Markom Đurđić, a na temunove linije za psihosocijalnu podršku građana pri Domu zdravlja Podgorica. Između ostalog čućemo i razgovor sa klimatologom prof. dr Draganom Burićem, pa ćemo saznati kakvo vrijeme nas očekuje naredne sedmice.

Pored svega ovoga, donosimo još zanimljvih priloga iz Crne Gore, ali i instrukcije kako da i dalje ostanete u formi bez obzira što ste kući, uz naše prijatelje iz “Soko gym-a".

Urednik i voditelj: Boris Šarančić
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније