Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

19. 04. 2020. 18:18   >>  18:17

JUTARNJI PROGRAM

O epidemiološkoj situaciji na sjeveru

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o trenutnom stanju u opštinama Berane i Plav. Kakva je epidemiloška situacija, koliko građani poštuju mjere NKT-a, koliko ih je procesuirao zbog prekršaja, saznaćemo od prvog čovjeka Plava Mirsada Barjaktarovića, a trenutnu situaciju iz Berana saopštiće nam pomoćnik gradonačelnika te opštine, Darko Stojanović.

Razgovaraćemo i sa Konstantinom Ninom Vojinović iz Narodne kuhinje u Nikšiću, koja je ovih dana duplirala broj korisnika.

Vojinović će nam kazati kako samo nekoliko žena postiže da pripremi tolike obroke, a pri tom nemali broj njih nose i na kućnu adresu brojnih korisnika koji su u nemogućnosti da preuzmu svoj obrok. Između ostalog, saznaćemo i da li Narodna kuhinja radi i za vrijeme praznika.

Bavimo se i brošurom za samopomoć "Psihoteka", koju su kreirale četiri psihološkinje Jevrosima Pejović, Branka Nikočević, Milena Žujović i Mina Gazivoda. Ona sadrži više od 20 psiholoških tehnika i vježbi za jačanje ličnih snaga. Vježbe su rezultat konsultovanja sa stručnom literaturom, ali su dijelom i rezultat njihovog višegodišnjeg iskustava rada sa klijentima. Sve vježbe su brižljivo birane i prolagođene aktuelnoj situaciji izolacije. O ovom projektu govoriće psihološkinja Pejović, a uključićemo i ilustratorku Andrijanu Vešović, Zombijanu koja je ovu priču nesebično podržala i oživjela svojim ilustracijama.

U Jutarnjem programu, ugostićemo i direktoricu Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić", Zoju Đurović. Saznaćemo kako su oni školovanje prilagodili aktuelnoj situaciji, a čućemo i neke od najboljih učenika, polaznika ove škole.

Preko Skajpa ugostićemo i muzičara Ivana Bjekovića, a premijerno ćemo čuti i obradu pjesmu Ivana Cukića "Julija".

Tu su i razgovori sa terena. Naša Nataša Vukajlović razgovaraće sa načelnikom Službe i spašavanja Glavnog grada, Goranom Jankovićem, ispratiće i posljednje aktivnosti Crvenog krsta Crne Gore, a razgovaraće sa Milicom Kovačević koja će nas upoznati sa novim akcijama.

U posljednjem satu programa biće riječi o kreativnom konkursu "Mjerioci u kuhinji" koji je pokrenuo Zavod za metrologiju. Vidjećemo kako su se mališani iz Crne Gore, ali i regiona zabavljali sa svojim roditeljima u kuhinji, a pri tome se i takmičili.

Urednik i voditelj emisije: Boris Šarančić
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније