Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

10. 05. 2020. 19:21 >> 19:27

JUTARNJI PROGRAM

Gošća Jutra ministarka Suzana Pribilović

U Jutarnjem programu govorimo o istraživanju u Kini koje je pokazalo određenu osjetljivost na koronavirus u zavisnosti od krvne grupe, popuštanju mjera u Hrvatskoj, sistemom javne uprave CG i njegovim funkcionisanjem tokom pandemije, a gost je ministarka Suzana Pribilović.

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o preliminarnom naučnom istraživanju u Kini koje pokazuje da su osobe sa nultom krvnom grupom najmanje izložene riziku od zaraze koronavirusom, a najrizičniji su oni sa krvnom grupom tipa A. Ako uzmemo u obzir prethodne viruse i njihovu povezanost s krvnim grupama-što nam isti pokazuju? Da li ima povezanosti? Na Dan dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori, tu temu otvaramo sa Nelom Eraković - načelnicom Centra za transfuziju krvi.

Hrvatska ulazi u treću fazu popuštanja mjera. Od 11. maja sa radom počinju kafići, restorani, tržni centri, a najavljeno je i otvaranje međužupanijskih i linija domaćeg avio-prevoza. Tim povodom, iz Zagreba nam se uživo javlja novinar RTL TV Ivan Vrdoljak.

Tema Jutra: Sistem javne uprave. U kojoj se mjeri situacija sa pandemijom odrazila na javnu upravu i njeno funkcionisanje? Da li smo promijenili navike u komunikaciji sa državnim organima i opštinama?Kakva je budućnost tog sistema? Na ta i druga pitanja odgovara ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

U emisije govorimo i o novom izvještaju Evropske komisije koja je prognozirala pad crnogorske ekonomije od 5,9 odsto u ovoj godini. Sa druge strane, Rejting-agencija "Standard and Poor's" prognozira da će ekonomija zabilježiti pad za 7,8 odsto i da je na korak od najgoreg kreditnog rejtinga, dok MMF predviđa pad od čak devet odsto, jer će domaća i vanjska potražnja oslabiti zbog pandemije. Gost Jutra: prof. dr Anđelko Lojpur - redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Iako se približava vrijeme ljetnjih odmora, turističke agencije širom svijeta nalaze se pred zatvaranjem. Udruženje turističkih agencija Austrije upozorava da može doći do talasa stečaja agencija zbog čega zahtijeva hitnu finansijsku podršku države. Kakva je situacija u Crnoj Gori, pojašnjavaju nam predsjednik Asocijacije turističkih agencija Orhan Hodžić i vlasnik turističke agencije "Galileo".

Družićemo se i sa glumcem Moamerom Kasumovićem koji odmara u rodnom Bijelom Polju.

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija, Nataša Vukajlović će informisati o:

- Aktivnostima Notarske komore Crne Gore, u skladu sa novim odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.


- Radu i uslugama koje nude obućarske radnje u Podgorici.


Urednica i voditeljka emisije:Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније