Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ TVCG ]

21. 05. 2020. 06:15 >> 06:14
4

RIDL KOMJUNIKEJŠNS

RTCG među najsavremnijim svjetskim TV sistemima

RTCG je jedan od najsavremenije opremljenih televizijskih sistema u svijetu, mišljenja su stručnjaci prestižne, austrijske kompanija "Ridl komjunikejšns" (Riedel Communications). U članku, koji je prenio veliki broj evropskih portala, a koji se, prevashodno, bave tehnologijom i audio-vizuelnom opremom, "Ridl" navodi da je RTCG, tokom prošlogodišnje modernizacije, primijenila najsavremenije, studijske, mrežne i komunikacione tehnologije.

U "Ridlu komjunikejšnsu", kompaniji poznatoj po tome što oprema TV spektakle, poput Eurosonga i Formule 1, smatraju da se RTCG osposobila za prenose svih sportskih događaja visokog profila, uključujući rukometno prvenstvo Evrope, kvalifikaciona takmičenja za Ljetnje igre 2021. godine, Evropsko prvenstvo u vaterpolu, Prvu crnogorsku fudbalsku ligu, evropske kvalifikacije u ženskom fudbalu, kao i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u košarci.

Kao nosilac prava i domaći emiter za široki spektar nacionalnih i međunarodnih sportskih sadržaja, RTCG je instalirala sveobuhvatno usmjeravanje signala i svojevrsni komunikacijski oslonac za televizijske ekipe, zasnovan na “MediorNet” mreži u stvarnom vremenu, “Artist digital matrix” interkomu i bežičnom interkomu “Bolero”.

Nova Ridlova infrastruktura u RTCG obuhvata dvije glavne kontrolne sobe - mastera. Jedan za Radio, drugi za Televiziju, a tu je i pet produkcijskih kontrolnih prostorija za audio postprodukciju, 12 jedinica za montažu i četiri komentatorska studija.

Pored rukometnih, vaterpolo i fudbalskih prenosa, Ridl mreža pružiti će nesmetan, pouzdan i kvalitetan prenos signala i komunikacije za UHD prenos predstojećih ljetnjih igara koje će se održati u glavnom gradu Japana.


“Imali smo ključne zahtjeve za nadogradnju prenosa signala i komunikacije”, rekao je zamjenik generalnog direktora za tehnologiju u RTCG Dejan Vujović.

“Decentralizacija, visok stepen fleksibilnosti i sposobnost prenosa i usmjeravanja signala preko optike je ono što smo tražili, a kao provjereno rješenje koje ima Ridl MediorNet je bio savršen izbor”, kaže Vujović.

“Zahvaljujući našoj bliskoj saradnji sa timovima Ridl Austria i BFE -a, instalacija MediorNet i Artist opreme, bila je krajnje jednostavna. Ne samo što će nam MediorNet pružiti novostvorenu okretnost u produciranju sportskih prenosa uživo, već će nam pomoći da u budućnosti nesmetano pređemo na IP operacije. Decentralizovani dizajn i produkcijska fleksibilnost MediorNet-a podržava, istovremeno emitovanje mnogih vrsta programa. Artist i Bolero omogućavaju integrisanu i nesmetanu komunikaciju između glavnih produkcijskih soba sa šminkernicama, garderobom.“, rekao je Ismet Bozkurt, viši izvršni direktor prodaje kompanije Ridl komjunikejšns za istočnu Evropu.

"Vrhunska audio-vizuelna infrastruktura u RTCG obezbediće čvrstu osnovu za sjutrašnje funkcionisanje zasnovano na IP protokolu."

Saradnja sa RTCG je privilegija za našu kompaniju, smatra Jirgen Diniz-Malek, generalni direktor Ridl komjunikejšns za centralnu i istočnu Evropu.

"Imamo privilegiju da našem rosteru instalacija visokog profila dodamo toliko prestižnog kupca kao što je RTCG. Inovativna nadogradnja produkcijskog sistema RTCG-a je najnoviji primjer kako Ridlova rješenja mogu pomoći emiterima da izgrade prilagodljive, studijske, operativne kapacitete koji su i ulog za budućnost”, kazao je Diniz-Malek.

"Ridl komjunikejšns", osnovan 1987. godine, dizajnira, proizvodi i distribuira inovativne mreže u realnom vremenu za video, audio i komunikacije. Njeni proizvodi se koriste za emitovanje, pro-audio, događaje uživo, sport, pozorište i sigurnosne aplikacije širom svijeta. Kompanija je poznata po pionirskim digitalnim audio sistemima matrica i mrežnim tehnologijama u stvarnom vremenu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније