Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

22. 05. 2020. 18:01 >> 18:01

U JUTARNJEM

O uticaju pandemije na poslovanje

Unija poslodavaca Crne Gore sprovela je istraživanje među crnogorskim privrednicima kako bi ocijenila uticaj pandemije COVID-19 na poslovanje u Crnoj Gori. Ključne detalje analiziraćemo u Jutarnjem programu sa savjetnikom za pravna pitanja i socijalni dijalog Unije poslodavaca Filipom Lazovićem.

Crna Gora je postigla vidljiv napredak kada je u pitanju donošenje strateških i zakonskih rješenja koja se tiču prava LGBTIQ osoba, što pokazuje i ovogodišnji izvještaj Rainbow Europe mapa, koja rangira evropske zemlje po zakonima i politikama koje se tiču ravnopravnosti LGBTIQ osoba. Koliko ono što stoji na papiru prati i situacija u stvarnom životu? To je povod za druženje sa direktorom NVO Queer Montenegro Danijelom Kalezićem i članicom Udruženja LBTQ žena “Stana” Stašom Baštricom.

Virus korona između ostalog dovodi i do kompikacija u plućima, stvara ugruške, što dovodi do plućne embolije. O tome govorimo u našoj rubrici “Savjeti kardiologa” sa dr Ognjenom Novoselom.
Da li je situacija sa pandemijom korona virusa doprinijela povećanom broju napuštenih životinja ? Gošća Jutra biće predstavnica NVO sektora u Savjetu za zaštitu životinja Svetlana Manojlović.

14. Međunarodno takmičenje gitarista Tivat 2020 održaće se od 30. maja do 1. juna u online formatu, pod sloganom Safe Port of Music. Gost Jutra biće umjetnički direktor takmičenja Danijel Cerović.

Kreativna gejming industrija je profesija koja je već osvojila svijet, a sada zaživljava i kod nas. Govorićemo o besplatnim obukama za razvoj i dizajn video igara u Crnoj Gori, koji je dio programa Kreativna Evropa. Gejming industrija je po rastu davno nadmašila i muzičku i filmsku. U 2019. godini globalno tržište igara dostiglo je vrijednost od oko 152 milijarde dolara, što je povećanje od 9.6% u odnosu na 2018. godinu. Vjeruje se da da će do 2025. dostići i više od 300 milijardi dolara.

Koleginica Ajda Šufta uživo izvještava iz Ulcinja.
Putopisac Edin Krnić vodi nas u Asmaru, glavni grad Eritreje.
Sa blagodetima rekreacije, korisnim setom vježbi, upoznaće nas fitnes instruktorka Marija Mićović.

U redovnoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće novi specijalitet.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike.

Urednicai voditeljka: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније