Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

30. 05. 2020. 19:10 >> 19:09
2

TEMA JUTARNJEG

Trgovina narkoticima u doba pandemije

U Jutarnjem programu govorimo o trgovini narkoticima. Da li je i u kojoj mjeri pandemija korona virusa uticala na trzište i cijene narkotika? Zbog čega je došlo do zapljene velikih količina droge u toku pandemije? Da li je smanjen broj krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i da li se neke psihoaktivne supstance koriste u liječenju korona virusa? Gost Jutra biće ekspert za oblast narkomanije, sudski vještak Dušan Raspopović.

Svjetski dan bez duvanskog dima obilježava se 31. maja. Svjetska zdravstvena organizacija pozvala je duvansku industriju širom svijeta da prestane da "koristi pandemiju korona virusa" i da se reklamama obraća direktno djeci i tinejdžerima. U nekim djelovima svijeta tokom pandemije zabilježen je i porast broja ljudi koji su prestali da puše. Gošća JUtra biće Direkotrica centra za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje CG prof. dr Agima Ljaljević.

Govorićemo o prvom virtuelnom sajmu američkih univerziteta za Jugoistoičnu Evropu koji će se održati u dva termina 4. i 10. juna. Tim povodom gošće Jutra biće savjetnica EducationUSA mreže Anica Vujnović i šefica Odjeljenja za medije i kulturu Ambasade SAD Nikol Galager.

Putopisac Edin Krnić stiže nam u goste i donosi ekskluzivne snimke iz Perua i Bolivije.

U muzičkom dijelu programa naš gost biće Dejan Škuletić. Izvešće svoje hitove "Crna Goro vječna budi", "Orlov krš", "Ljubav je tvoje ime".

Andrea Šekularac donosi priče sa terena i to sportske. Razgovaraće sa trenerom rukometnog kluba "Budućnost" Draganom Adžićem. Predstaviće nam i girevoj sport koji u Podgorici razvija Nebojša Petrović, koji je sa svojim klubom, kao prvi predstavik Crne Gore, učestvovao na svjetskom takmičenju.

Pogledajte priču koja svedoči, da za razliku od mnogih poljoprivrednih proizvođača koji imaju problema sa plasmanom, jedna ugledna zetska porodica gotovo sve što proizvede - proda na njivi, plantaži i kućnom pragu. Prioritet porodice Terzić, koja se, između ostalog, i po trešanjama prepoznaje, je bavljenje agroturizmom.

U redovnom vikend fitnes kutku, mini čas rekreacije održaće fitnes instruktorka Jelena Krstajić.

U redovnoj rubrici "Ukusi jutra" šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće recept nedjelje.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike.

Urednica i voditeljka: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније