Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

25. 06. 2020. 18:41 >> 18:42

JUTARNJI PROGRAM

Gost direktor IJZ Boban Mugoša

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o novom talasu obolijevanja od koronavirusa koji bi u Crnu Goru i u najvećem dijelu Evrope mogao da dođe i prije jeseni, u slučaju nepoštovanja mjera prevencije. Da li bi dalji rast inficiranih mogao uskoro dovesti do uvođenja strožijih mjera, pitamo direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore prof.dr Bobana Mugošu.

Govorimo o pojačanom radu zdravstvenih ustanova, u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji.

Tema Jutra: Odluka Tužilaštva suda za zločine OVK u Hagu da optuži predsjednika Kosova Hašima Tačija, bivšeg predsjednika Skupštine Kosova Kadrija Veseljija i druge za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine. Optužnica je razlog Tačijevog otkazivanja puta za SAD gdje je 27.juna trebalo da se sastane sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Tim povodom, za Jutro govori politički analitičar iz Prištine Albinot Maloku.

Bavimo se i posljedicama paralize ekonomije uslijed pandemije koronavirusa. Ove godine očekuje se pad svjetske ekonomije od 4,9 odsto što je znatno više od tri odsto koliko se predviđalo u aprilu, u jeku pandemije, kada je MMF već upozoravao da je riječ o najgoroj krizi nakon velike ekonomske krize u 30-im. U program uključujemo ekonomskog analitičara iz Beograda Milana Kovačevića.

U Jutarnjem i o 26.junu - Međunarodnom danu borbe protiv zloupotrebe droga. Na koje se načine domaće organizacije uključuju u borbu protiv te pojave, kakva je današnja slika Crne Gore, i koji su to najčesći faktori rizika koji utiču na porast narkomanije, čućemo od predstavnika JU “Centar za smjestaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci" na Kakarickoj gori.

Govorimo o projektu "Dječiji sport" i primjeni evropske omladinske kartice, za Jutarnji program govori ministar sporta i mladih Nikola Janović.

U muzičkom dijelu emisije družićemo se sa Ninom Žižić.

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Andrea Šekularac će informisati o:

- Funkcionisanju autobuskog prevoza.

- Informatoru za polumaturante “Kuda nakon osnovne škole” koji je izdao Zavod za zapošljavanje i prosvjeta

- Pojavi zmija u naseljenim područjima.

Urednica i voditeljka emisije:Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније