Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

19. 09. 2020. 10:46 >> 10:46

EKIPE CEDIS-A

U avgustu intervenisali 1.847 puta

Ekipe Sektora za održavanje CEDIS-a su u avgustu 1.847 puta intervenisale na terenu.

Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je 255.753 hiljada eura.

Kako je saopštio CEDIS korisnici elektrodistributivnog sistema su u avgustu preuzeli ukupno 211.070.466 kWh električne energije, što je za oko 20 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Očitano je ukupno 384.601 brojila, ili 94 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto.

“Na nivou sekundarne mreže u pripremnoj fazi su četiri investiciona projekta, čija je planirana vrijednost oko 350 hiljada eura. U toku su radovi na trafosotanici 10/0,4kV “Eurozox” u Danilovgradu i izgradnji stubne trafostanice 10/0,4 kV "Bušnje 2" u Pljevljima, kao i radovi na izgradnji dvosistemskog dalekovoda 10 kV “Petnjica” u Beranama. Za ove investicione radove izdvojeno je oko 150 hiljada eura”, navodi se u saopštenju.

Na distributivnu mrežu je tokom avgusta priključeno 345 novih korisnika.

“Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno 969 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 330 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma”, saopšteno je iz CEDIS-a.

Osnovna djelatnost CEDIS-a je distribucija električne energije, izgradnja i održavanje distributivnih objekata i mreže. CEDIS distribuira električnu energiju za preko 409 hiljada mjernih mjesta na području Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније