Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

23. 09. 2020. 18:13   >>  18:13

U JUTARNJEM

O epidemiološkoj situaciji

U emisiji govorimo o:

 

- Epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori. 

- Prema podacima IJZCG u Herceg Novom oboljelo je još osam osoba, a ukupan broj inficiranih korona virusom u tom gradu iznosi 41. U Opštoj bolnici Meljine opremljena je Covid ambulanta, a na raspolaganju im je i jedan respirator. Za Jutarnji program govori dr Olivera Elez, direktorica Opšte bolnice Meljine.

- I u Baru raste broj oboljelih od korona virusa. Još 7 osoba pozitivno je na Covid 19, a ukupno ih je u tom gradu 125. Opšta bolnica u Baru regionalni je Covid centar za jug Crne Gore. Za naš program govori Dragoslav Tomanović, direktor Opšte bolnice Bar.

- U Kolašinu je 8 osoba oboljelo od korona virusa, prijavljen je jedan novi slučaj, ali i jedan smrtni slučaj. Iz Kolašina uključuemo Milosava Bulatovića, predsjednika Opštine Kolasin.

- Gošća Jutarnjeg programa biće Milica Pušonjić, psihološkinja u OŠ "Savo Pejanović".

- Centar za stručno obrazovanje, kao EPALE Nacionalna služba podrške za Crnu Goru, biće domaćin panela na temu  "Uticaj pandemije Covid 19 na budući razvoj sistema obrazovanja odraslih - ključni izazovi" .
- Ministarstvo nauke je, u saradnji sa Ministarstvom finansija, u okviru IPA Programa EU i CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, realizovalo Poziv za IPA Kolaborativnu grant šemu za inovativne projektne ideje.
- Naša najbolja teniserka Danka Kovinić u odličnoj je formi, ostvarila je značajne rezltate na turnirima u Istanbulu i Rimu, a doputovala je u Pariz gdje će se takmičiti na Rolan Garosu. Iz francuske prijestonice skypom nam se javlja.
- Ministartsvo sporta i mladih Crne Gore uz podršku Atletskog saveza Crne Gore obilježiće Evropsku sedmicu Sporta koja se po šesti put organizuje u Evropi, a treći put u Crnoj Gori. Gost Jutra biće Milan Madžgalj, generalni Sekretar Atletskog SavezaCG.

- Najavljujemo 6. Internacionalni sajam knjiga u Podgorici od 29. septembra do 3. oktobra. Sa nama će biti Ana Medigović iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. 

- Nemanja Pavićević uživo izvještava iz Bara. 

- Tu su i priče reportera sa terena, kao i standardne rubrike
Urednik i voditelj emisije: Dejan Bijelić
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније