Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Index.hr ]

22. 10. 2020. 10:33 >> 10:33

ACCUWEATHER OBJAVIO PROGNOZU ZA ZIMU

Ove zime brojne oluje i na Balkanu

Poznati svjetski meteorološki servis "AccuWeather" objavio veliku sezonsku prognozu za Evropu.

Odmah na početku prognoze navodi se da zemlje širom Evrope doživljavaju novi talas koronavirusa, što je podstaklo nova ograničenja koja stupaju na snagu samo nekoliko sedmica prije početka zime.

"Iako je neizvjesno kako će se pandemija razvijati u sljedećim mjesecima, 'AccuWeatherov' tim dugoročnih prognostičara prilično je siguran kakve vremenske uslove Evropljani mogu očekivati ove zime. Dio tima čine Tajler Rojs, koji je meteorolog u 'AccuWeatheru' gotovo deset godina, Alan Repert, stariji meteorolog koji je u 'AccuWeatheru' od 2001. godine, i Džejson Nikols, viši meteorolog koji vodi 'AccuWeatherovu' međunarodnu prognozu", piše "AccuWeather".

Kako godišnja doba prelaze iz jeseni u zimu, predviđa se da će se primarni trag oluja širom Evrope pomjerati prema jugu, a brojne će se oluje kretati nad južnom Evropom i Sredozemnim morem, ali i područjem Balkana.

"Mislim da će, u poređenju sa onim što smo vidjeli ranijih godina u Španiji, Portugalu i južnoj Francuskoj, biti puno olujnije", rekao je Repert.

Neki od većih gradova u Evropi koji bi ove zime mogli da dožive olujne uslove uključuju Lisabon u Portugalu, Madrid i Barselonu u Španiji , Nicu i Francuskoj te Rim, Atenu i Bukurešt.

Oluje će, piše "AccuWeather", ugroziti živote i imovinu u cijelom regionu, prenio je Index.hr.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније