Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

30. 11. 2020. 18:00   >>  17:59

JUTARNJI PROGRAM

O diplomatskim odnosima CG i Srbije

U emisiji govorimo o epidemiološkoj situaciji u regionu, konstituisanju nove vlade i diplomatskim odnosima Crne Gore i Srbije, Svjetskom danu borbe protiv AIDS-a.

U kojoj smo fazi borbe protiv COVID-19, što se pokazalo kao najbolji način suzbijanja koronavirusa i u kojoj će mjeri sezonski grip dodatno zakomplikovati zdravstvenu situaciju? Uživo iz Sarajeva se javlja epidemiolog dr Željko Ler.

Govorimo o konstituisanju nove Vlade. Konačan prijedlog njenog sastava mandatar Zdravko Krivokapić će predstaviti na sjednici Skupštine Crne Gore 2. decembra. O formiranju Vlade i diplomatskim odnosima Crne Gore i Srbije govore: politički analitičar Ljubomir Filipović i bivši šef diplomatije Srbije Borislav Stefanović.

Tema Jutra: Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Kakvi su rezultati u prevenciji i liječenju infekcije HIV, kao i stepen pružanja podrške inficiranim osobama? Kakva se terapija obezbjeđuje u doba epidemije? Na ta i druga pitanja odgovaraju dr Aleksandra Marjanović sa Instituta za javno zdravlje i Marija Radović iz NVO Juventas.

U redovnoj rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o Radno-pravnim odnosima u vanrednim okolnostima. Na pitanja odgovara advokatica Snežana Mićanović.

U Jutarnjem programu govorimo i o radu multimedijalne umjetnice Mirjane Bobić Mojsilović. Poznata književnica i slikarka se nedavno vratila na male ekrane, a po njenim romanima se uveliko snimaju i TV serije.

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Nemanja Pavićević će informisati o:

-Sistemu Fonda za zdravstveno osiguranje koji će crnogorskim osiguranicima omogućiti da sa novom ličnom kartom idu kod doktora.
-Kampanji Poreske uprave “Računa se svaki račun” čiji je cilj promocija projekta elektronske fiskalizacije, ali i podizanje svijesti javnosti o značaju poreza za finansiranje svih potreba u društvu.

Urednica i voditeljka emisije:Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније