Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

19. 01. 2021. 18:07   >>  18:07 2

SJUTRA U JUTARNJEM

Sa ministarkom zdravlja o epidemiološkoj situaciji, vakcinama...

U emisiji govorimo o:

- Epidemiološkoj situaciji, nabavci vakcina protiv koronavirusa i stanju u zdravstvenim institucijama u zemlji. Gošća Jutra: ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović.

- Vakcinaciji protiv koronavirusa.Rusija će u februaru podnijeti zahtjev Evropskoj uniji za dobijanje sertifikata za upotrebu vakcine "Sputnjik V". Koliko se do sada pokazala efikasnom, da li se treba vakcinisati nakon prelezane korone i koliko je potrebno do sticanja imuniteta? Gost: prof. dr Sergej Boljević, šef katedre patologije na Sečenovskom Univerzitetu u Moskvi, koji je primio obije doze ruske vakcine.

Tema Jutra: Drugo polugodište.U skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja od 11. januara, u prvoj sedmici trećeg klasifikacionog perioda, nastava u svim školama će se organizovati onlajn nakon čega će škole birati jedan od dva ponuđena modela u skladu sa svojim prostornim i kadrovskim kapacitetima. Da li je organizacija nastave završena te kako je protekao sastanak sa čelnicima Vlade u vezi zahtjeva prosvjetnih radnika da im se obezbijedi isplata za dodatni rad sa učenicima tokom epidemije, pitamo VD predsjednika Sindikata prosvjete Slavku Bošković.

- Izloženosti ugljen-monoksidu u zimskom periodu. Povećana upotreba peći na gas i čvrsta goriva tokom hladnih mjeseci povećava i opasnost od trovanja ugljen-monoksidom.Taj gas je posebno opasan jer nema boju, ukus ni miris, pa se njegovo prisustvo u vazduhu ne može primijetiti. O simptomima trovanja i prevenciji razgovaramo sa sa kliničkim toksikologom u Kliničkom centru Crne Gore dr Sandrom Đuranović.

- Uspjesima koje niže Nina Boškovic. Iako je prije samo tri godine, zbog nedostatka finansijskih sredstava za odlazak na Oksford, školovanje ove Podgoričanke bilo pod znakom pitanja, danas se može pohvaliti ne samo master diplomom iz oblasti kliničke embriologije sa ovog prestižnog univerziteta, već i radom na dva doktorata i to u Švedskoj i Finskoj.

Najavljujemo:

Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija, Ana Joksimović će informisati o:

- Organizaciji nastave u drugom polugodištu u Osnovnoj školi “Radojica Perović” u Podgorici

- Audicijama za Medinea sesije kojima koordinira festival “Eks-en-Provans” u Francuskoj, namijenjene muzičarima od 18-30 godina.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније