Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

19. 02. 2021. 19:41 >> 19:43

U JUTARNJEM

O problemima Saveza slijepih u doba pandemije

U emisiji govorimo o:

Sa kojim se izazovima u doba pandemije suočava Savez slijepih, organizacija koja okuplja oko 1000 osoba sa oštećenjem vida koje su učlanjene u osam lokalnih organizacija slijepih, koje pokrivaju područje 21 opštine u našoj zemlji? Gošća Jutra članica organizacije Anđela Dragović.

Pandemija izazvana korona virusom učinila je da svi trendovi u medicini posljednjih godinu budu potpuno drugačiji. Specijalistu plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije dr Nikolu Ostojića pitaćemo kako je godina za nama uticala na ovu granu medicine.

Govorimo o regionalnom inkubatoru za ideje iz socijalnog preduzetništva na kojem će biti predstavljena kreativna i inovativna rješenja za neke od ključnih i aktuelnih društvenih problema, od kojih će oni najbolji dobiti novčanu i institucionalnu podršku za razvoj svojih ideja. Gošća Jutra -menadžerka biznis inkubatora Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis -Jelena Popivoda.

Na koji način film utiče na događaje koji su dio svakodnevice i na probleme sa kojima se suočavamo? Kako je biti filmski stvaralac u doba korone? Gošća Jutra - nagrađivana crnogorska rediteljka koja živi i radi u Beogradu -Branka Bešević Gajić, koja priprema kratki film posvećen partnerskom nasilju, a u ovoj godini najavljuje i premijeru dugometražnog filma “Milojev dar”.

Kako se identifikuju i usmjeravaju budući trendovi u svjetskoj kulturi? U goste nam stiže naš nagrađivani karikaturista, slikar i skulptor Darko Drljević, član žirija Međunarodnog festival a umjetnosti MALYI.UA (MALЮЙ.– crtež, boja) koji upravo ima za cilj afirmaciju i povezivanje mladih umjetnika širom svijeta.

Sa psihološkinjom Anom Kulić govorićemo o problemima i neprijatnostima sa kojima se pacijentkinje suočavaju prilikom posjete ginekologu i na samom porođaju, o čemu su javno govorile na društveno angažovanoj Facebook stranici “Vala Ljeposava”.

Družićemo se sa studentima Medicinskog fakulteta koji su pokrenuli kampanju za prevenciju onkoloških oboljenja #JaSamJaMogu.

Gost Jutra biće i direktor Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor - Vladimir Bujišić.

Saznaćemo i kako u Kotoru protiče snimanje kratkometražnog igranog filma “Šta sad”. Naši gosti biće mladi producenti Aleksandar Kaluđerović i Jelena Odalović.

Sa terena uživo iz Podgorice i Kotora izvještavaće Ana Joksimović i Marija Radanović.

Muzički gosti - bend harmonikaša Nikole Medojevića i solista Danijel Đukić. Izvešće uživo nekoliko kompozicija i miks izvornih pjesama.

„Vremeplov Praznika mimoze" iz emisije „Zapis" nastavljamo pričom o fešti od mimoze, ribe i vina u Baošićima, Gradskoj muzici i mažoretkama..

U Tv Arhivu prče iz 1973. godine - o položaju žena u društvu, o autobusu solidarnosti za đake OŠ “Petar Dedović” iz Murine, ali i o Likovnom salonu u Herceg Novom.

Putopisac Edin Krnić vodi nas u novu avanturu.

Šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće mantije sa mesom.

Sa blagodetima rekreacije, korisnim setom vježbi, upoznaće nas fitnes instruktorka Marija Mićović.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike, dječji kutak.

 

Urednica i voditeljka: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić

e-mail: jutarnji@rtcg.org, jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније