Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

07. 04. 2021. 18:36 >> 18:36

SJUTRA U JUTARNJEM

O stabilnosti Vlade sa Đorđijem Blažićem

Ne propustite Jutarnji program Televizije Crne Gore sjutra od 6:30 do 9 časova. U emisiji govorimo o:

- Povećanom broju djece koja su smještena u Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj.Što je uslovilo porast broja mališana koji odrastaju u institucijama i kakav je postupak za prijem u hraniteljske porodice, pitamo Bojanu Milatić iz Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu.

- Organizaciji rada jedinice za Hitnu medicinsku pomoć koja je otvorena u Petnjici i koja će omogućavati neprekidnu zdravstvenu zaštitu svim građanima, 24 sata dnevno. Za Jutro govori predsjednik opštine Samir Agović.

- Svjetskom danu Roma.8.april je ustanovljen kako bi se ukazalo na težak položaj pripadnika tog naroda, a države u kojima žive podstakle da obrate posebnu pažnju na unapredjenje njihovog položaja.

Tema Jutra: Stabilnost Vlade. Premijer Zdravko Krivokapić predložio je smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića zbog njegovog stava o genocidu u Srebrenici. Kakav je dalji postupak i što ukoliko Skupština ne podrzi premijerov predlog? Da li će biti komplikovano izglasati imenovanje novog ministra u Skupštini, ali i eventualno postići dogovor oko kandidata? Gost Jutra: prof.dr Đorđije Blažić  -dekan Fakulteta za državne i evropske studije.

- Položaju frilensera u Crnoj Gori. Kakav je status nezavisnih novinara koji nisu u tradicionalnom radnom odnosu i na kojem je nivou zaštita radnih prava?

- Valorizaciji Đalovića pećine i izgradnje skijališta na Bjelasici. U kojoj je fazi realizacija kapitalnih projekata, pitamo predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića.

Najavljujemo:

- Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena. Andrea Šekularac informiše iz Podgorice.

Biće riječi o:

- Svjetskom danu Roma. Kakav je položaj te populacije danas, najbolje svjedoče mladi.Jedna od njih je i Jasmina Beriša, nagrađivana kao najbolja u sistemu obrazovanja.

- Naša ekipa je odlučila da provjeri kako teku radovi na uređenju plaže ispod vijadukta u Rogamima koji se realizuju u okviru projekta Mikro 020. Riječ o donaciji kompanije Bemax čiji su predstavnici izrazili želju, uzimajući u obzir da je navedena lokacija popularna izletnička zona građana Podgorice, da u potpunosti učestvuju u njenoj adaptaciji i modernizaciji.

 

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније