Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

12. 04. 2021. 18:12   >>  18:13

GLEDAJTE OD 6:30 H

U Jutranjem državni sekretari za turizam i saobraćaj

U emisiji govorimo o:

- Zdravstvenoj situaciji u zemlji. Za Jutro govori epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje dr Marija Božović.

- Seksualnom nasilju nad djecom. Nedavni slučaj obljube maloljetnice u Podgorici ponovo je aktuelizovao pitanje pedofilije i primjene zakonske regulative za to krivično djelo. Što nalažu pravni propisi i kakve su kazne za počinioce? Da li država posvećuje dovoljnu pažnju zaštiti djece od seksualnih predatora i kako edukovati maloljetnike? Gošće: advokatica Snežana Mićanović Nikčević i psihološkinja i psihoterapeutkinja Andjela Šćekić Todorović.

- Kako teku pripreme za nastupajuće ljeto? Da li je predsezona izgubljena i kakva su očekivanja od glavne turističke sezone?Za Jutro govore državna sekretarka Ministarstva ekonomskog razvoja Ivana Djurović i predstavnica Privredne komore Sanja Marković.

Tema Jutra: Kada će poletjeti avioni nove nacionalne aviokompanije “To Montenegro”? Kakva je situacija sa drumskim i željezničkim saobraćajem? Kakvu pomoć mogu očekivati autobuski prevoznici? Gost Jutra: državni sekretar za saobraćaj Zoran Radunović.

- 11. izdanju Bijele knjige Savjeta stranih investitora. Koji su izazovi obilježili godinu za nama? Kakvo je stanje crnogorske ekonomije, u kojim je sektorima uočen pad poslovanja i što su preporuke, pitamo izvršnog direktora Savjeta stranih investitora Ivana Radulovića.

- Donošenju trećeg seta mjera podrške privrednicima i građanima Prijestonice, kako bi se ublažile posljedice izazvane pandemijom koronavirusa. Sa gradonačelnikom Cetinja Aleksandrom Kašćelanom razgovaracemo i o razlozima za iniciranje hitnog održavanja sjednice lokalnog parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o Prijedlogu kapitalnog budžeta za 2021. godinu, u dijelu koji se odnosi na Cetinje, i, kako se tvrdi, Vladinom kršenju Zakona o Prijestonici.

Najavljujemo:

-Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena.Andrea Šekularac informiše iz Podgorice.

Biće riječi o:

- Ramazanskom postu koji počinje sjutra.Tim povodom se oglasio reis Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić navodeći da u vezi organizovanja vjerskih aktivnosti u toku pandemije nisu naišli na razumijevanje zdravstvenog sistema

- Radu Narodne kuhinje u Glavnom gradu.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније