Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

18. 06. 2021. 21:45 >> 21:46

JUTARNJI PROGRAM

Gosti mladi govornici, strit art umjetnici, ljubitelji životinja...

U Jutarnjem programu predstavljamo prvi edukativni softver i priručnik za djecu u Crnoj Gori koji treba da im posluži kao vodič - kako da se ophode prema životinjama. Gosti Jutra autori softvera - ambasadorka Svjetskog dana životinja u Crnoj Gori Svetlana Manojlović i aktivista za prava životinja Ivan Kurajov.

O umijeću govora razgovaraćemo sa predstavnicima 22. generacije Škole retorike autora akademika, prof. dr Radovana Radonjića. Oni su Darja Miljanić, Maša Lončar i Hamdija Begović.

Družićemo se sa jednim od najpoznatijih street art umjetnika u Crnoj Gori, grafičkim dizajnerom Mišom Joskićem.

Putopisac Edin Krnić obišao je 129 zemalja. Stiže nam u goste sa ekskluzivnim snimcima iz Pakistana.

“Njihov osmijeh vrijedi više” humanitarna je akcija koju 17 godina organizuju studenti Ekonomskog fakulteta i NVU “Nacionalni osmijeh Crne Gore” s ciljem da izmame što više osmijeha na licima djece bez roditeljskog staranja. Kako je akcija osmišljena ove godine saznaćemo od članice organizacionog tima Jovane Bošković i volontera.

Povodom Međunarodnog dana joge, koji je ustanovljen Rezolucijom Ujedinjenih nacija, ugostićemo učesnike manifestacije “Joga u prirodi” koja će se održati u gradskim parkovima, čime se skreće pažnja i na mogućnost korišćenja javnih površina za zdrave stilove života.

Umjetnička zajednica “Vavilonska biblioteka” povezala je preko 50 autora sa Balkana kroz poetske karavane i kolonije. Gosti Jutra - glavna i odgovorna urednica “Vavilonske biblioteke” Katarina Sarić, pjesnici iz Rumunije Andra Mateuca i Goran Mrakić i urednik fanzina AUC “Zeleni Konj” iz Beograda Damjan Pejović.

Mlada Anja Janičić je ovogodišnja pobjednica Međunarodnog takmičenja gitarista koje je održano u Tivtu, u kategoriji Najbolji crnogorski gitarista. Stiže nam u goste i sviraće uživo u našem studiju.

Sa terena uživo izvještavaće Ana Joksimović.

Iz TV Arhiva insert iz emisije “Mladi u Nikšiću” iz 1977, sjećanje na Ljuba Čupića, političkog komesara i revolucionara koji je strijeljan 9. maja 1942.

Sa blagodetima rekreacije, korisnim setom vježbi, upoznaće nas fitnes instruktorka Marija Mićović.

Šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće ribu u sosu od dižon senfa.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike, dječji kutak.

Urednica i voditeljka: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније