Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 09. 2021. 18:13 >> 18:31
2

U JUTARNJEM

Da li su škole i vrtići bezbjedni?

Tema Jutarnjeg programa je bezbjednost škola i vrtića. Za Jutro govore član izvršnog odbora Sindikata prosvjete Slobodan Savović i Ivana Ceković iz UNICEF-a. Na pitanja o epidemiološkoj situaciji u Kliničkom centru odgovara epidemiolog KCCG dr Slavko Savović. Govorimo i o stanju u Nacionalnim parkovima Crne Gore, a štampu ćemo prelistavati sa direktorom CDT-a Draganom Koprivicom.

U emisiji govorimo o:

-Epidemiološkoj situaciji u Kliničkom centru Crne Gore.Kako je stanje KOVID pacijenata koji se liječe u našoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi, da li ima životno ugrozenih gradjana i kakvi su postojeći prostorni, kadrovski i tehnički kapaciteti tokom novog talasa korona virusa?Na ta i druga pitanja odgovara epidemiolog KCCG dr Slavko Savović.

-Utorak je rezervisan za pregled štampe.Aktuelne naslove komentarišemo sa izvršnim direktorom Centra za demokratsku tranziciju Draganom Koprivicom.Podsjetimo, Koprivica je nedavno podnio  ostavku u Savjetu statističkog sistema zbog, kako je naveo, zakazivanja elektronske a ne redovne sjednice Savjeta na kojoj su se članovi u roku od 24 sata morali izjasniti da li prihvataju nacrt Zakona o Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2021. godini.

Tema Jutra: Bezbjednost škola i vrtića. Već u prvoj sedmici nove školske godine u Crnoj Gori korona virus je registrovan kod 204 učenika osnovnih i srednjih škola i 50 nastavnika i profesora, zvanični su podaci Ministarstva zdravlja.U medjuvremenu je došlo do pojave infekcije i u vrtićima u pojedinim opštinama.U kakvim uslovima radi prosvjetni kadar?Kako obezbijediti bezbjedno okruženje u vaspitno-obrazovnim institucijama u zemlji, imajući u vidu epidemiološku situaciju?Za Jutro govore  član izvršnog odbora Sindikata prosvjete Slobodan Savović i Ivana Cekovic iz UNICEF-a.

-U rubrici “Pitajte advokata” govorimo o Kreditnom zaduživanju.Na pitanja odgovara advokat Nikola Samardžić.

-Radu Nacionalnih parkova.O učinku ljetnje turističke sezone, trenutnoj posjećenosti kao i stanju nakon požarne sezone i borbi protiv krivolova i nelegalne gradnje, razgovaramo sa direktorkom JPNPCG Jelenom Kljajević.

Najavljujemo:

 -Naši dežurni reporteri svakodnevno izvještavaju sa terena.Nemanja Pavićević informiše iz Podgorice.Biće riječi o:

 -Bezbjednosti škola i vrtića. Što misle u Udruženju “Roditelji” pitamo Lepu Žunjić.

 -Aktivnostima Zavoda za transfuziju krvi, nakon okončanja ljetnje turističke sezone i pogoršanja epidemiološke situacije.

 Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa:Milica Babić 

e-mail: jutarnji@rtcg.org 

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније