Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

05. 03. 2015. 11:51 >> 16:49

ŠIROM DRŽAVE

Nevrijeme i odroni "zatvorili" puteve

Zbog nevremena ili odrona na više puteva u Crnoj Gori saobraćaj je zaustavljen ili se otežano odvija, saopšteno je iz Uprave policije. Za sve vrste vozila saobraćaj je obustavljen na putevima Kotor - Budva i Nikšić - Šavnik, Žabljak -Šavnik, dok se na putu Herceg Novi-Risan saobraćaj odvija jednom trakom. Šleperi i kamioni sa prikolicom ne mogu saobraćati između Podgorice i Bijelog Polja, kao ni od Pljevljalja do Graničnog prelaza Ranče.

Iako je saobraćaj na putu Bar-Podgorica uspostavljen oko 15 sati i 45 minuta, iz policije su Portalu RTCG saopštili da je zbog odrona kod tunela Sozina oko 16 sati i 25 minuta saobraćaj obustavljen za sve kategorije vozila. Od 11:30 sati zatvoren je putni pravac Nikšić-Šavnik zbog nevremena. Zbog odrona i vode u mjestu Radanovići od 13 časova saobraćaj je zatvoren za sve vrste vozila, saopštila je Uprava policije. Zavtoren je i saobraćaj na putu Tivat - Kotor.

Zbog odrona  u mjestu Verige nešto više od dva i po sata bio je obustavljen saobraćaj na putu Herceg Novi - Risan. Kako je saopšteno Portalu RTCG iz Uprave policije, od 12.40 na tom putu saobraća se jednom trakom.  Zbog nevremena policija je obustavila saobraćaj nakon 16 sati i na putu Žabljak-Šavnik.

Na putu Budva-Cetinje saobraćaj se odvija jednom trakom zbog odrona u mjestu Boreti.

Zbog snijega, teretnim vozilima saobraćaj je zabranjen na putu od Pljevljalja do Graničnog prelaza Ranče

Ranije je iz Operativno-komunikacionog centra saopšteno da je usljed sniježnih padavina, od jutros obustavljen saobraćaj za određenu kategoriju vozila na putu Podgorica - Bijelo Polje.

Kako su naveli iz OKC-a, između Podgorice i Bijelog Polja ne mogu da saobraćaju šleperi i kamioni sa prikolicom.

Iz Auto-moto saveza jutros je saopšteno da se u Crnoj Gori  saobraća po mokrim putevima, uz učestale odrone.

Oni su upozorili da niska oblačnost mjestimično smanjuje vidljivost, i vozačima savjetovali opreznu vožnju i upotrebu zimske signalizacije u skladu sa postavljenom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-4 dionica Lipci-Grahovo u mjestu Donje Krivošije režim saobraćaja je promijenjen sa tri na dvije saobraćajne trake, a dolaziće i do desetominutnih prekida za sve vrste vozila od deset do 11 i od 15 do 16 sati.

Zbog sanacije klizišta na lokalitetu Kruce na magistralnom putu Bar - Ulcinj, promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevica Tara u mjestu Dobrilovina, zbog klizišta se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Željeznički saobraćaj redovan

Željeznički prevoz u Crnoj Gori danas funkcioniše redovno i bez problema, a uspostavljen je i saobraćaj starom trasom na relaciji Bar-Beograd.

Iz Željezničkog prevoza kazali su agenciji Mina da nevrijeme nije uzrokovalo probleme u željezničkom saobraćaju.

Od danas je uspostavljen redovan putnički saobraćaj na pruzi Bar-Beograd i obratno, trasom Bar-Podgorica-Bijelo Polje-Požega-Valjevo-Beograd, nakon što su Željeznice Srbije rekonstruisale pruge oštećene od poplava koje su u maju prošle godine zadesile tu državu.

“Uspostavljanjem redovnog medjunarodnog saobraćaja na pruzi Bar-Beograd, vrijeme putovanja na ovoj relaciji smanjeno je za pet sati”, kazali su iz Željezničkog prevoza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније