Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 08. 2015. 21:55 >> 21:44

TURSKA

U privremenoj vladi prvi put i kurdska stranka

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan odobrio je sastav privremene vlade koji mu je predložio premijer Ahmet Davutoglu. U predloženoj privremenoj vladi po prvi put je uključena i jedna kurdska stranka.

Ali Hajdar Kondža će biti ministar za pitanja EU, a Muslum Dogan ministar razvoja. Obojica pripadaju prokurdskoj Narodnoj demokratskoj partiji (HDP) i dosad su bili poslanici u turskoj skupštini. 

Kako se očekuje, u prelaznu vladu neće ući neki od dosadašnjih visokih zvaničnika, među kojima je potpredsjednik vlade Ali Babačan, saopštili su zvaničnici, dodajući da su velike izmjene ipak malo vjerovatne.

Formiranje prelaznog kabineta uslijedilo je pošto Partija pravde i razvoja nije uspjela da pronađe koalicionog partnera, nakon što je na izborima 7. juna izgubila parlamentarnu većinu.

Davutoglu je prije tri dana pozvao opozicione stranke da preuzmu dio odgovornosti i pristupe privremenoj vladi, nudeći im ministarska mjesta.

Predsjednik Erdogan ranije je imenovao Davutoglua da formira privremenu vladu, koja će voditi zemlju do novih izbora, jer poslije dva mjeseca pregovora propali su pokušaji da se formira vladajuća koalicija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније