Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 08. 2015. 11:22   >>  11:11 1

NAJAVIO SASTANAK

Ban Ki-mun užasnut zbog smrti izbjeglica

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki-mun saopštio je da je užasnut i izrazio duboku žalost zbog smrti migranata nađenih u Austriji, kao i onih koji su stradali na Mediteranu.

U rijetkom saopštenju objavljenom u njegovo ime, a ne preko portparola, Ban je naglasio da su velika većina ljudi koji kreću na tako opasna putovanja izbjeglice koje imaju prava na zaštitu i azil, prenosi AP.

On je dodao da konflikti koji primoravaju ljude da bježe moraju biti riješeni, kao, na primjer, rat u Siriji.

Ban planira da održi poseban sastanak posvećen ovim globalnim pitanjima 30. septembra tokom godišnje Generalne skupštine u sjedištu UN.

On je u petak apelovao na vlade da pojačaju svoje reagovanje na migrantsku krizu u Evropi nakon novih utapanja na Mediteranu i otkrića tijela stradalih migranata u jednom napuštenom kamionu u Austriji.

Ban je pohvalio lidere i zajednice koji preduzimaju akciju kako bi riješili i dočekali sve veći priliv izbjeglica, ali je dodao da je potrebno učiniti mnogo više, prenosi AFP.

Prema podacima UNICEF-a, među migrantima sa Bliskog istoka ima sve više žena i djece.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније