Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

29. 08. 2015. 12:44   >>  18:42

DEVET ZEMALJA EVROPE

Ministri o bezbjednosti u vozovima

Sastanak ministara unutrašnjih poslova i saobraćaja devet evropskih zemalja o većoj bezbjednosti u vozovima biće održan danas, povodom nedavnog napada naoružanog muškarca u vozu na relaciji Amsterdam - Pariz.

 

Putnici su u petak, 21. avgusta savladali napadača u brzom vozu na liniji Amsterdam-Pariz. Napadač je pucao iz pištolja, a nekoliko putnika je uspjelo ga obori na zemlju i razoruža.

Voz je u trenutku napada prolazio kroz Belgiju, ali je preusmjeren ka Arasu na sjeveru Francuske. Francuske vlasti podnijele su tužbu protiv 25-godišnjeg Ajuba El Kazanija za napad u vozu.

Kako je prenio Bi-Bi-Si (BBC), postavlja se pitanje kako je neko uspio da se ukrca u voz u Briselu noseći pušku, municiju, pištolj i benzin. Na današnjem sastanku razgovaraće ministari iz Francuske, Njemačke, Velike Britanije, Španije, Italije, Belgije, Luksemburga, Holandije i Švajcarske.

Dopisnik Bi-Bi-Sija navodi da će oni razgovarati, između ostalog, o detektorima za metal na međunarodnim linijama i intenzivnijoj razmjeni informacijama među pripadnicima obezbjeđenja.

U incidentu je ranjeno dvoje ljudi - pripadnik Američkih vazduhoplovnih snaga koji je uboden nožem dok je pokušavao da savlada napadača i osoba s francuskim i američkim državljanstvom, slučajno pogođena iz vatrenog oružja, izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније