Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 08. 2015. 22:14 >> 22:21

15 UHAPŠENIH

Krijumčarili ljude u Španiju na skuterima

U Španiji je, tokom avgusta, uhapšeno 15 ljudi zbog krijumčarenja izbjeglica iz Maroka na vodenim skuterima, saopštile su španske vlasti.

Osim toga, vlasti Španije su to označile kao "veoma opasnu praksu". U saopštenju Gvardije sivil, španskih paravojnih policijskih snaga, nije precizirana nacionalnost uhapšenih, prenosi AFP.

Samo u posljednja 72 sata presretnuto je šest vodenih skutera sa izbjeglicama blizu Tarife, na najjužnijoj tački Španija, koja je samo 14 km udaljena od marokanske obale. 

U saopštenju Gvardije sivil se navodi da se na svakom skuteru prevozi dvoje do troje izbjeglica, koji su često neplivači. 

Neki od krijumčara ljudi, su iz Maroka donosili i znatne količine hašiša - nekad i do 30 kg. Kilo hašiša, iz regiona Rif u Maroku, se u Španiji može prodati za 1.600 eura.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније