Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 08. 2015. 21:31   >>  21:26

MAĐARSKA

Novo hapšenje zbog smrti izbjeglica

Mađarska policija je uhapsila petu osobu, koja se povezuje s slučajem gušenja 70 izbjeglica u napuštenoj hladnjači na autoputu u Austriji.

Kako su saopštili iz policije, u pitanju je bugarski državljanin, koji se sumnjiči za krijumčarenje ljudi. Novoosumnjičeni je uhapšen kasno sinoć, javljaju agencije.

Podsjetimo, četvorica ranije uhapšenih osumnjičenih za krijumčarenje ljudi su izjavili da se ne osjećaju krivim za smrt 71 osobe, od čega četvoro djece, čija su tijela pronađena u hladnjači na autoputu u Austriji.

Uhapšena četvorka, od koji su trojica Bugara, jedan star 29, drugi 30 i treći 50 godina kao i četvrti Avganistanac od 28 godina ostaće u pritvoru do 29. septembra, pošto su iz mađarskog tužilaštva, novinarima rekli da se osumnjičeni suočavaju sa optužbama za krijumčarenje ljudi, mučenje i ostvarivanje finansijske koristi.

Podsjetimo, kamion hladnjaca sa tijelima 59 muškaraca, osam žena i četvoro djece, pronađen je na auto-putu kod austrijskog mjesta Parndorf, pošto je hladnjaca od 7,5 tona u srijedu krenula iz Budimpešte, prešla mađarsko-austrijskoj granicu. Nesrećni migranti su se ugušili, jer su prevoženi u nehumanim uslovima, a krijumčari su napustili kamion, ostavivši ga pored puta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније