Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 08. 2015. 19:45 >> 19:35

SAUDIJSKA ARABIJA

Najmanje 11 mrtvih u požaru

Najmanje 11 osoba poginulo je danas dok je 219 ljudi povrijeđeno u požaru u stambenoj zgradi u kojoj žive zaposleni u naftnoj kompaniji Aramko na istoku Saudijske Arabije, javile su svjetske agencije.

Požar je izbio rano jutros u podrumu zgrade, u kojoj se nalaze i garaže i tokom dana se proširio na cijelo zdanje, saopštila je saudijska civilna zaštita i dodala da su mnogi povrijeđeni u kritičnom stanju.

Na snimcima postavljenim na društvenim mrežama, prikazani su helikopteri koji gasi požar i evakuišu stanari iz potpuno uništene zgrade.

Lokalne vlasti su iz predostrožnosti evakuisale stanare obližnjih zgrada, a za sada se ne zna uzrok požara.

Firma Aramko je saopštila da je požar izbio u jednom iznajmljenom stanu u zgradi i da je otvorila internu istragu o tome.

Aramko je najveća naftna kompanija na svijetu po proizvodnji i izvozu nafte. Ima 61.000 zaposlenih u svijetu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније