Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic/Tanjug ]

31. 08. 2015. 09:05 >> 08:55

ZEMAN TVRDI

"Uz izbjeglice moguće bolesti, terorizam, geta"

Prijem izbjeglica s Bliskog istoka i sjeverne Afrike na teritoriju Češke Republike nosi sa sobom tri velika rizika - širenje zaraznih bolesti, terorizam Islamske države i stvaranje novih geta, ocijenio je češki predsjednik Miloš Zeman.

Zeman je upozorio da bi s izbjeglicama u Češku mogle da uđu "ćelije" Islamske države, njihovi "agenti spavači", koji bi kasnije mogli da se aktiviraju i izvrše napade kakvi su bili oni u Parizu, Londonu ili Madridu, prenose česki elektronski mediji.

Po mišljenju češkog predsjednika, većina izbjeglica spada u "ekonomske migrante", a ne one koji zaista bježe od rata, ocijenivši da oni u Češkoj ne žele da  rade, ali da u zemlju mogi da unesu zarazne bolesti i izazovu stvaranje geta.

"Oni zbog kulturnih razlika neće moći da se prilagode", dodao je Zeman u razgovoru za radio "Frekvence 1".

Zeman je migrante podijelio u tri kategorije - jednu čini oko 15.000 njih koje je češka vlada pristala da prihvati u naredne dvije godine, dok ostali u  toj zemlji borave nelegalno i trebalo bi, kako smatra, one koji prekrše češke zakone vratiti, umjesto što se za njih grade prihvatni centri.

Zeman misli i da će izbjeglice koje prelaze preko češke teritorije, kad Njemačka prestane da ih prihvata, ostati u Češkoj, koja bi u tom slučaju morala  sama da brani svoje granice, angažujući uz policiju i vojsku, ako se pokaže da zaštita evropskih ne funkcioniše.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније