Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

31. 08. 2015. 19:21 >> 19:11

ZA 400 EURA

Švercovali izbjeglice preko Slovačke

Slovačka policija zadržala je na graničnom prelazu Čunovo kraj Bratislave s Mađarskom 26 izbjeglica, među njima i jednu ženu i četvorogodišnje dijete, koje su preko Slovačke pokušali da prošvercuju u dva kombija državljani Srbije, saopštio je danas portparol šefa slovačke policije Martin Valdl.

"Stranci su Iračani i Sirijci. Prevozila su ih dvojica državljana Srbije u dva vozila. Momentalno su svi stranci u centrali slovačke policije za strance u Bratislavi. Dalje informacije u ovom trenutku ne možemo da damo", rekao je agenciji SITA portparol.

Prema nezvaničnim informacijama slovačkih medija, nekima od 26 izbjeglica potrebna je ljekarska pomoć.

Dvojica krijumčara izbjeglica za svakog od njih dobili su oko 400 eura, u veći kombi su strpali 17 izbjeglica, u manji devet, a otkriveni su i uhapšeni pošto su policiji njihovi kombiji izgledali sumnjivo.

Slovačka policija pooštrila je poslednjih dana kontrolu na granicama sa Mađarskom, zato što izbjeglice sve češće pokušavaju da u Njemačku ili Austriju dopru zaobilazno preko Slovačke i Češke, a tokom vikenda otkrila je nekoliko desetina izbjeglica koji su nelegalno pokušali da se prošvercuju preko Slovačke.

"Svi ti slučajevi vezani su za pojačanu kontrolu granica posljednjih sedmica. Nastojimo da minimalizujemo tranzitni tok izbjeglica preko Slovačke. Povremeno otkrivamo izbjeglice i u drugim regionima Slovačke, tako da smo proširili kontrole na istok dalje i od Šturova", rekao je danas slovački ministar unutrašnjih poslova Robert Kalinjak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније