Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 09. 2015. 08:36 >> 14:42

BUDIMPEŠTA

Stanica i dalje zatvorena za migrante

Više od 300 migranta se i dalje nalazi ispred glavne željezničke stanice Keleti u Budimpešti, a policija im već dva dana ne dozvoljava da se ukrcaju u vozove koji idu za Njemačku.

Mađarski helsinški komitet upozorava da je situacija "veoma napeta i nepredvidiva". Migranti mašu voznim kartama, pljeskaju i skandiraju "Njemačka, Njemačka", a često i podižu djecu iznad gomile kako bi policija vidjela da i ona čekaju voz.

Portparol mađarske vlade Zoltan Kovač juče je kazao da ta zemlja samo primjenjuje zakone EU, jer svako ko želi da putuje po Evropi mora da ima važeće putne isprave i "šengensku" vizu.

Podsjetimo, prošlog mjeseca je u Mađarsku ušlo preko 50.000 migranata, većinom bježeći od sukoba iz Sirije, Iraka i Avganistana. Većini je cilj zapadna Evropa, prije svega Njemačka, zbog čega, najčešća, prolaze kroz Tursku, Grčku, Makedoniju, Srbiju i Mađarsku, kako bi ušli na područje EU, u kome se granice ne kontrolišu.

Prema saopštenju njemačke policije, tokom jučerašnjeg dana u Bavarsku je stiglo rekordnih 3.500 tražilaca azila.

Švedska je saopštila da se u utorak broj zahtjeva za azil u toj zemlji približio rekordnoj vrednosti.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније