Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

02. 09. 2015. 10:45   >>  10:37

ZASTOJ ČETIRI SATA

Izbjeglice blokirale vozove ispod Lamanša

Šest vozova Eurostara na relaciji Pariz-London noćas je bilo blokirano ili su se vratili na mjesto polaska, jer su se u tunelu ispod Lamanša nalazile izbjeglice.

"Pet vozova Eurostara blokirano je na ulazu u tunel, jer na francuskoj strani, na pruzi ima nepoznatih lica", rekao je jedan zvaničnik Eurostara.

Kotild, Francuskinja koja živi u Londonu, rekla je agenciji Frans pres da su putnici Eurostara ispred tunela Lamanš čekali četiri sata i da su vidjeli policajce koji su se užurbano kretali u i oko voza.

"Nijesmo vidjeli izbjeglice, ali znali smo da ih ima svugdje, pa i na krovu voza, i zato se čekao helikopter, kako bismo bili sigurni da ih tamo više nema", rekla je ona.

Kasnije se jedan voz vratio u Pariz, a četiri su ipak stigla do Londona, rekli su izvori iz Eurostara.

Osim toga, jedan voz Eurostara iz Pariza nije krenuo za London, a jedan zvaničnik rekao je da je "situacija komplikovana".

U gradu Kaleu, na francuskoj strani Lamanša, trenutno se nalazi oko 3.000 izbjeglica, uglavnom iz Afrike, koji pokušavaju da se domognu Velike Britanije.

Krajem jula zabilježeno je oko 2.000 ilegalnog pokušaja prelaska tunela Lamanš, a samo u posljednjih nekoliko dana između 100 i 200. Stradalo je najmanje devet osoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније