Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 04. 2013. 09:13   >>  09:14

161 OSOBA MRTVA

Daka: Broj žrtava raste

Broj žrtava rušenja zgrade u Bangladešu popeo se na 161. Strahuje se da to nije konačno, jer spasioci neprestano pronalaze tijela pod ruševinama osmospratnice.

 

Policija je saopštila da je povrijeđeno preko 1 000 ljudi.

Zvaničnici policije su izjavili da su većina žrtava žene koje su radile u tekstilnim fabrikama, kao i da će vjerovatno biti još žrtava.

Spasioci su , do sada, izvukli preko  2 000 ljudi ispod ruševina.

Bageri ne raščišćavaju ostatke zgrade, kako ne bi nehotično povrijedili preživjele, već to sada rade specijalizovane mašine.

Bolnice su prepune pacijenata sa ozbiljnim povredama, najčešće glave i grudnog koša.

Vlasnik zgrade, lokalni zvaničnik vladajuće partije, spasen je iz ruševina.

Ministar unutrašnjih poslova Bangladeša, Muhiudin Kan Alamgir, rekao je medijima da su prilikom gradnje narušeni građevinski propisi i da će odgovorni biti kažnjeni. Navodno, vlasnike je samovoljno dodao još nekoliko spratova na zgradu.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније