Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RT/RTS ]

02. 09. 2015. 11:25 >> 11:13
6

RT TVRDI

"Rusija ne raspoređuje avione u Siriji"

Rusija nije rasporedila borbene avione u Siriji da bi pokrenula napade protiv ekstremista Islamske države i sirijskih pobunjenika, saopštio je izvor iz ruske vojske, odbacujući navode izraelskih medija, prenosi "Russia Today".

"Nema raspoređivanja ruskih borbenih aviona u Siriji. Ruske vazduhoplovne snage su u svojim bazama i obavljaju redovne vježbe i zadatke", rekao je neimenovani vojni izvor za tu televiziju.

Izraelski portal "Ynet news" juče je objavio, pozivajući se na zapadne diplomate, da je ruska ekspedicija već stigla u Siriju da bi uspostavila kamp u vazduhoplovnoj bazi sirijskih snaga u blizini Damaska, kako bi pokrenula ofanzivu protiv Islamske države i pobunjenika. Takođe se navodi da se očekuje da će u Siriju doći "na hiljade pripadnika ruskog vojnog osoblja, među kojima su savjetnici, instruktori, tehničari i piloti".

Raša tudej je kontaktirala autora teksta Aleksa Fišmana, koji nije želio da razgovara o legimitetu svog izvora.

"Žao mi je, ne razgovaram o svojim izvorima. Ne objavljujem nešto što nema legitiman izvor. Posljednjih 40 godina pišem o vojnim temama, tako da može da vam bude jasno da je u pitanju veoma, veoma legitiman izvor", rekao je Fišman.

Moskva je još prošlog mjeseca odbacila mogućnost stacioniranja snaga u Siriji. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je 4. avgusta rekao da angažovanje ruske vojske u sirijski konflikt "nije na dnevnom redu", podsjetila je Raša tudej.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније