Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

02. 09. 2015. 17:49 >> 17:38

OSLOBOĐENA OPTUŽBI

Bruks na čelu Mardokove medijske imperije

Medijska imperija Ruperta Mardoka Njuz Korp potvrdila je danas da se na čelo njenog britanskog ogranka vraća Rebeka Bruks, više od godinu dana pošto je oslobođena optužbi za umiješanost u skandal sa hakovanem mobilnih telefona poznatih ličnosti koji je šokirao Veliku Britaniju i doveo do gašenja tabloida Njuz of d Vorld.

Njuz Korp, čije je sjedište u Njujorku, saopštio je da će Bruksova (47) biti glavni rukovodilac kompanije Njuz Ju-Kej (News UK), što znači da se ona vraća položaju koji je napustila 2011. usljed skandala čiji je epicentar bio Njuz of d vorld, tabloid u Mardokovom vlasništvu.

Kompanija je utrošila više od 500 miliona dolara na sudska poravnanja sa žrtvama hakovanja telefona i na druge troškove u vezi sa ovim slučajevima.

Bruksova se poodavno smatra štićenicom Ruperta Mardoka, i počela je karijeru upravo u tabloidu Njuz of d Vord 1989. 

Njuz Ju-Kej danas je danas vlasnik listova San, Tajms i Sandej tajms.

Bruksova je u junu 2014. godine oslobođena optužbi u vezi sa hakovanjem telefona, potkupljivanjem zvaničnika i ometanjem policajaca u obavljanje dužnosti. 

Ona je na suđenju izjavila da nije znala za praksu hakovanja telefona u vrijeme kada je bila urednica Njuz of d vorld, od 2000. do 2003.

Skandal je doveo do gašenja ovog tabloida u vlasništvu Njuz Ju-Keja, hapšenja desetina novinara, policajaca i drugih zvaničnika. 

Ali tu se problemi za Mardokovu imperiju izgleda nisu završili, jer su britanski tužioci krajem avgusta saopštili da razmatraju podizanje optužnica protiv Njuz Korpa zbog hakovanja telefona.

Njuz Korp se prije dvije godine odvojio od konglomerata Tventi-frst senčeri foks.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније