Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 04. 2013. 10:20 >> 10:19

MOGUĆ RAST TENZIJA

S.Koreja: Dan vojske, strah od lansiranja

Sjeverna Koreja danas obilježava dan vojske, a taj datum se u zapadin medijima pominjao kao svečanost na kojoj će biti lansirani projektili nedavno premješteni na istočnu obalu te zemlje.

S. Koreja ranije je najavila test projektila, ali nije precizirano kada će tačno biti.  Analitičari smatraju da je današnja svečanost dobra prilika za Kim Jong Una da predstavi svoju „snagu“ vojsci.

U međuvremenu, J.Koreja je predložila razgovore o pokretanju proizvodnje u zajedničkoj industrijskoj zoni Kaesong, koja je prekinuta zbog tenzija na poluostrvu.

 Kaesong je lani ostvario promet od 469,5 miliona američkih dolara, što je od neprocjenjive vrijednosti za Pjongjang u pogledu zapošljavanja, ubiranja poreza i prinosa deviza. U 123 južnokorejske firme, smještene u tom parku, radi više od 50.000 sjevernokorejskih radnika pa je ta zona Pjongjangu nužan izvor zarade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније