Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

03. 09. 2015. 17:42   >>  17:36 1

UKUPNI BILANS

UN: Više od 2.000 Sirijaca se udavilo

Više od 2.000 Sirijaca se od 2011. godine udavilo u Sredozemnom moru pokušavajući da se domogne Evrope, izvijestio je danas Savjet Ujedinjenih nacija za ljudska prava, uz ocjenu da se ne nazire kraj građanskom ratu u Siriji.

Ovo je deseti takav izvještaj otkao je prije četiri i po godine rat počeo.

"Globalni neuspjeh da se zaštite sirijske izbjeglice sada se prenosi u vidu krize u južnoj Evropi", ocjenjuje se u izvještaju.

Takođe se navodi da "civili trpen nezamislive stvari dok svijet tome svjedoči stojeći", naveo je predsjedavajući Savjeta, Serđo Pineiro.

U dokumentu se poziva na "hitnu akciju" međunarodne zajednice radi zaštite civila. 

Izvještaj će biti predstavljen pred Savjetom za ljudska prava 21. septembra.

U njemu se pominju zločini brojnih zaraćenih strana u Siriji, među kojima su trupe predsjednika države Bašara al Asada, organizacije Islamska država i organizacije Nusra, koju podržava Al Kaida.

Pominju se i nove taktike boraca Islamske države, poput "udri i bježi" i saoubilačkih napada, nakon poraza koje su ovoj ekstremističkoj organizaciji nanijeli kurdski borci uz podršku vazdušnih snaga SAD i njenih saveznika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније