Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ tanjug.rs ]

03. 09. 2015. 17:54 >> 17:43
12

NESREĆNI DJEČAK

Kanadske vlasti tuguju jer mu nijesu dali vizu

Kanadski ministar za emigracije, Kris Aleksander, rekao je da je fotografija trogodišnjeg sirijskog dječka Ajlana Kurdija koji se utopio juče kod turske obale “slomila srca širom svijeta”.

Kanadske vlasti prethodno su odbile zahtjev dječakove rođake iz Vankuvera da pruži garancije i da izdržava porodicu Kurdi, prenijela je agencija AP.

“Kao svi Kanađani bio sam duboko ožalošćen tom slikom i slikama mnogih drugih stradanja sirijskih i iračkih emigranata koji su bježali od progona Islamske države”, rekao je Aleksander.

On je naveo da Kanada ima velikodušan program naseljavanja emigranata i izbjeglica po glavi stanovnika i da planira da prihvati 23 hiljade izbjeglica iz Iraka i još 11.300 iz Sirije.

Uhapšeno četvoro Sirijaca zbog utapanja dječaka

Turske vlasti uhapsile su četiri osobe osumnjičene da su krijumčarili ljude preko Mediterana među kojima je bilo 12 Sirijaca u dva čamca, koji su se utopili juče u brodolomu, a među njima je bio i trogodišnji dečak Ajlan Kurdi.

Fotografija dječaka kao potresno svjedočanstvo i simbol izbjegličkog stradanja izazvala je emotivna reagovanja zvaničnika i javnosti u cijelom svijetu, pa ni brza akcija Turske na čijoj obali je pronađeno njegovo tijelo, nije izostala, prenijela je agencija AFP.

Uhapšeni su sirijski državljani starosti između 30 i 41 godine koji se bave trgovinom ljudima, a u sudu će morati da se pojave već danas.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније