Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

04. 09. 2015. 09:05   >>  09:03 11

ZBOG IZBJEGLICA

Orban: Postaćemo manjina u Evropi

Izbjeglice ne bi trebalo da rizikuju život svoje djece u pokušaju da se domognu Evrope, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban. On je kazao da je priliv imigranata u Evropu beskonačan, te da bi, ako EU ne zaštiti svoje granice, moglo dooći na desetine miliona ljudi.

"Sada govorimo o stotinama i hiljadama, ali naredne godine ćemo govoriti o milionima i tome nema kraja", naveo je Orban  mađarskom državnom radiju Košut

On je rekao da ćemo iznenada shvatiti da samo mi manjina na sopstvenom kontinentu. 

Komentarišući fotografiju utopljenog dječaka na turskoj plaži, Orban je rekao da "to nije moralni argument da se otvare vrata Evrope za izbjeglice".

"Ukoliko bismo stvorili utisak za upravo došle da smo spremni da prihvatimo sve onda bi to bio moralni neuspjeh. Moralno i ljudski je da se razjasni - molimo vas, ne dolazite", rekao je Orban novinarima u Briselu. 

Orban je, u cilju odbrane svog tvrdog pristupa o kontrolama "na isturenoj granici Evropske unije" u izbjegličkoj krizi, naveo da Mađarska ne želi muslimanske izbjeglice. 

"Turska je bezbjedna zemlja. Ostanite tamo. Rizično je da dođete. Bolje je za porodicu, za djecu, za vas da ostanete", izjavio je Orban, prenijela je agencija Rojters. 

Mađarski premijer je primijetio da se Evropa danas ne suočava sa izbjegličkom krizom, jer, kako je naglasio, "većina ilegalnih migranata nijesu izbjeglice". 

Poslije razgovora sa predsjednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom u Briselu, Orban je ranije novinarima rekao da je istina da su mnogi migranti "zaista izbjeglice, ali da mnogo više njih ne bježi od progona ili ratova, već su krenuli u Evropu u nadi da će imati bolji životni standard". 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније